DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kolejli İşadamları Derneği Hollanda’da iş yapmanın yolları için panel düzenledi

    Kolejli İşadamları Derneği Hollanda’da iş yapmanın yolları için panel düzenledi
    10.02.2018
    A+
    A-

    Kolejli İşadamları Derneği (KİD) ve Angora Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş “Hollanda’da İş yapmak ve Hukuki/Mali Süreç” paneline ev sahipliği yaptı. Toplantıda, yurt dışında ticaret yaparken karşılaşılan zorlukların aşılması noktasında yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

    Türkiye ile Hollanda arasında gelişen ticari ilişkiler noktasında karşılaşılan zorlukları ve hukuki süreci masaya yatırmak amacıyla Hollanda’da İş yapmak ve Hukuki/Mali Süreç” Panel Programı Point Hotel’de gerçekleştirildi. Kolejli İşadamları Derneği ve Başkanı M. Hakan Çınar ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelde; MANZ Legal ve Coney Tax Expert firmaları Hollanda içerisinde veya aracılığı ile ticaret yaparken karşılaşılabilecek, tüm hukuki ve vergisel meselelere ilişkin gerekli bilgileri sundu. Angora Y.M.M. A.Ş Genel Müdürü Gürsel Koçak’ın konuşmasıyla başlayan panel, MANZ Legal Kurucusu Akın Alan’ın konuşmasıyla devam etti. Hollanda’nın vergi ve ticaretin desteklenmesi noktasında her zaman Türk iş adamlarının gözdesi olduğunu anlatan KİD Başkanı M. Hakan Çınar “Bu son zamanki ilişkilerimizi bir yana koyarsak ve bunların düzeleceğini varsayarsak; Hollanda Avrupa Birliği için kapı oluşturacak bir konumda. Hollanda pazarında iş yapmak Türk yatırımcılar için çok değerli. Hollanda’nın küçük bir bölge olması ve üretim kaynaklarının sınırlı olmasına rağmen ticaret ile inanılmaz bir değer üretip satması çok kıymetli. Dolaysısıyla bu ülkeye Türk iş adamlarının entegre olması çok önemli” açıklamasında bulundu.

    Hollanda’da çok büyük pazar var

    Kolejli İş Adamları olarak Hollanda’ya büyük ilgi duyduklarını belirten M. Hakan Çınar sözlerine şunları ekledi: “Biz Hollanda’ya bir takım ziyaretler düşünürken, çok güzel bir tesadüf eseri “Hollanda Hukuku” adıyla kurulmuş olan bu platform bize başvurdu. Özellikle Ankara’daki üyelerimize tanıtım gerçekleştirmek istediler. KİD olarak buna ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Hollanda’da teknolojiden tarıma, enerji yatırımlarından otomotive kadar çok büyük pazar var Biraz önce sunumda da gördüğümüz üzere, her şeye rağmen Hollanda, Türkiye’de ticaret sırlamasında beşinci sırada.”

    Son on yıl içinde ticaret üç katına çıktı

    Türkiye ve Hollanda arasındaki ticari ilişkinin dört asır öncesine dayandığını anlatan MANZ Legal Kurucusu Akın Alan şunları söyledi: “Hollanda, Türkiye’nin dünya çapında en çok yatırım yaptığı ülkelerin başında gelmeye başlamıştır. Kısacası Hollanda sunduğu olanakla ile uluslararası piyasa ve Türkiye’deki şirketler arasındaki geçit görevini kusursuz biçimde yerine getirmektedir. Eskiden Türk iş adamları çok fazla dışarı çıkmak istemiyordu. Son zamanlarda Hollanda’nın hukuk sistemi düzgün ve çabuk çalıştığı vergi sistemi de uygun olduğu için Türk iş adamları Hollanda’nın iş yatırımlarını görmeye başladı.” Angora Y.M.M A.Ş Genel Müdürü Gürsel Koçak ise “İş adamlarımıza ve yerli sermayemize katma değer nasıl üretebiliriz? Bunun yollarını arıyoruz. Bugün buraya gelen bütün iş adamlarımız, Hollanda da sıfırdan şirket kurmanın maliyeti, süreci, zorlukları, kolaylıkları, avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bunları öğrenme imkanına sahip oldu” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.