DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut kredisi faizleri kasım üçüncü haftasına nasıl başladı?

    Konut kredisi faizleri kasım üçüncü haftasına nasıl başladı?
    18.11.2019
    A+
    A-

    Bankaların konut kredisi faiz oranları Ekim ayında yaşadığı kısmi duraklamanın ardından Kasım ayında hızla düşmeye başladı. İndirimlerin ardından konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

    Ekim ayında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı ve ABD’nin buna karşılık uyguladığı yaptırımlar karşısında  oluşan risklerle kurda yükseliş yaşanmış ve konut kredisi faizleri düşüşüne kısmi olarak ara vermişti.

    Kasım başından itibaren yeniden düşüş hızını yakalayan konut kredisi faizlerindeki indirimler yeniden oldukça hızlandı. Yaklaşık üç aydır aynı seviyede olan en uygun konut kredisi faiz oranı güncellenirken birçok bankada faizler %1’in altına geriledi.

    Geçtiğimiz hafta içinde dokuz banka konut kredisi faiz indirimi uyguladı. Akbank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Garanti BBVA, İNG, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, TEB ve ICBC’nin indirimleri sonrasında bankaların tabela konut kredisi faiz ortalaması %1.41 oldu.

    18 Kasım ile başlayan haftada en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı seviyesi %0.95 olarak uygulanıyor. Ayrıca Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, TEB ve İNG’de kampanyalı konut kredisi faizleri %1’in altında seviyelerde sunuluyor.

    En düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri 2.800 TL oluyor. KRedinin toplam geri ödemesi de yaklaşık 336.000 TL’ ye karşılık geliyor.

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre güncel olarak en düşük konut kredisi sunan beş banka şu şekilde;

     

    Kuveyt Türk Bankası 

    Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde %0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını %0.95’e düşüyor.

     

    Türkiye Finans Bankası 

    Türkiye Finans Katılım Bankası tabela konut finansmanı oranları dahilinde %1.07 kar payı oranı sunsa da kampanyalı konut finansmanı için %0.99 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

     

    İNG 

    İNG tabela konut kredisi faizlerini %1.01’e düşürürken kampanyalı konut kredisi için %0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı.

     

    TEB

    TEB tabela konut kredisi için %2.58 faiz oranı sunsa da kampanyalı ürünü dahilinde %0.99 faizli kredi kullandırıyor.

     

    Yapı Kredi Bankası 

    Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar %1.07 olarak sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.