DOLAR 32,5733
EURO 34,8024
ALTIN 2513,538
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut teslimlerinde KDV indirimi yüzleri güldürüyor

    Konut teslimlerinde KDV indirimi yüzleri güldürüyor
    14.06.2018
    A+
    A-

    Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulaması tekrar yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili açıklama yapan yeni nesil emlak sitesi www. cokiyifiyata. com sahipleri Cüneyt ve Yusuf İnce, emlak satın almak isteyenlerin bu avantajı iyi kullanmaları gerektiğini ifade ettiler.

    2018 Konut Teslimlerinde İndirim Oranları

    Sadece konutları kapsayan, işyerleri ve arsalarda geçerli olmayan KDV indirimi ev almak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Bunun yanı tapu harcının yüzde oranı ise 4’den 3’e düşürüldü, bu indirimin ise işyerlerinde de geçerli olduğu belirtildi.

    cokiyifiyata. com sahipleri Cüneyt ve Yusuf İnce; “Konut almak isteyenler için bu yüzdelik indirim ikinci bir şans oldu. Konut teslimlerinde oranın yüzde 18’den 8’e düşmesi konut almayı düşünenleri harekete geçirdi ve emlak piyasası canlandı” şeklinde konuştu.

    İnce; “Bu tip indirimler konut almak isteyenleri olumlu yönde harekete geçiriyor. Geçtiğimiz yıl da aynı tepkileri görmüştük, bu yıl da ev sahibi olmak isteyenler bu indirimden 30 Ekim’e kadar faydalanabilirler. Bizim tavsiyemiz bu süreci iyi değerlendirmek ve doğru bir kararla doğru bir konuta sahip olmak için harekete geçmek.” dedi.

    Cokiyifiyata.com yeni nesil emlak sitesinde konut sahibi olmak isteyenlere birçok alternatif sunduklarını belirten İnce; “Ramazan Bayramı’nın ardından hiç kuşku yok emlak piyasası ivme kazanacaktır. Yüzde 10’luk bir farkı kaçırmak istemeyenler, lüks, büyük konut arayanlar, işyerlerinde damga vergisindeki düşüşten faydalanmak isteyenler için bu önemli fırsatı değerlendirmek gerekiyor.” dedi.

    cokiyifiyata.com Kadınlara Destek Oluyor

    Kadınlar kendi mahallelerinde, çevrelerinde bulunan veyahut yakınlarına, arkadaşlarına ait satılık mülklerin fotoğraflarını çekip bilgilerini alarak www. cokiyifiyata. com’a ulaşıyorlar.İlanlar siteye yüklendikten sonra kadınlar satılan her gayrimenkulden gelir elde ediyor; böylelikle her kadın kendi mahallesinin emlakçısı oluyor.

    Bursa emlak ve konut sektöründeki deneyimlerini internet ortamına taşıyan www. cokiyifiyata. com portalı aynı zamanda mülk alım satın işlemlerinde alıcıdan herhangi bir komisyon almamasıyla da dikkat çekiyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.