DOLAR 32,3096
EURO 35,06
ALTIN 2278,504
BIST 8961,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut ve otomobilde ‘katılım bedeli iadeli’ dönem başladı

    Konut ve otomobilde ‘katılım bedeli iadeli’ dönem başladı
    01.11.2019
    A+
    A-

    Yıllık 25 milyar TL’lik hacme ulaşan faizsiz konut ve araç edindirme sektöründe ‘Sağlam Tasarruf’la birlikte katılım bedeli iadeli dönem başladı. Sektörün en yenilikçi konut ve araç edindirme şirketi Vakıfevim, katılımcılara sistemden istediği zaman ayrılma özgürlüğü tanırken küçük ihtiyaçlar için 5 bin liraya kadar mini tasarruf imkanı sunuyor. Vakıfevim konut, otomobil ve mini ihtiyaçlar için sunduğu faizsiz çözümlerle 2020’de 200 milyon TL’lik sözleşme hacmine ulaşmayı hedefliyor…

    Faizsiz konut ve araç edindirme sektöründe hacim 25 milyar TL’ye ulaşırken sektör önemli yeniliklere de ev sahipliği yapıyor. Sektörde en yenilikçi şirket olmayı hedefleyen Vakıfevim, katılım bedeli iadesidilediğin teslimat tarihini seçmini tasarruf gibi çözümleri ilk kez sektöre kazandırıyor. Konut ve otomobil alımında katılımcılara istediği zaman ayrılabilme özgürlüğü tanıyan sistemle artık katılım bedelini geri almak mümkün. Ayrıca ilk kez 5 bin TL’ye kadar herkese küçük ihtiyaçları için çözümler sunuluyor.

    Finansevim’in kurucularından

    Vakıfevim’in sektöre getirdiği yenilikler Vakıfevim Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo ve Vakıfevim Genel Müdürü Nurullah Günay’ın katıldığı toplantıyla tanıtıldı. Finans ve konut sektöründe 10 yıllık deneyime sahip dinamik girişimciler tarafından kurulan Vakıfevim’in yenilikleriyle tanınacağını belirten Serdar Kolo hedeflerini şöyle anlattı: “Sektörde 2 yılda Finansevim markasıyla 300 çalışan ve 35 şubeye ulaştık. Şimdi de konut, otomobil ve dar gelirli ailelerin mini ihtiyaçları için Vakıfevim’le hizmet vereceğiz. 50 kişilik kadroyla yoluna başlayan Vakıfevim, 2020 sonunda 200 kişilik ekip ve 41 şubeye ulaşacak. Küçük ve büyük tasarrufların birleşmesine teşvik etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak istihdam yaratmak için çalışacağız. 2020’yi 200 milyon TL’lik sözleşme hacmiyle tamamlayacağız.”

    ‘Sağlam tasarruf’ yaptıracak

    Serdar Kolo, sektörde ilk olacak birçok yeniliği de 1 Kasım itibariyle sunduklarını vurguladı. Katılım bedeli iadesi, murabaha yöntemiyle satış, mini tasarruf sistemi ve taksit seçiminin bu yeniliklerin başında geldiğini anlattı. Kolo, rekabet nedeniyle verilen düşük tutarlı katılım paylarının sektöre zarar verdiğini belirterek ‘sağlam tasarrufu’ şöyle anlattı: “Bu işi sağlam yapacağız. Müşteri istediği konut ya da otomobili ileri tarihli almak isterse normal maliyetle alacak. Ancak erken tarihte almak isterse maliyetleri artacak. Bu sistemle altyapımızı sağlam tutarak güçlü finansal yapımızı koruyacağız. Sürdürülebilir bir sistemle yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz.”

    Vakıfevim’in sektörde dengeleri değiştirecek yenilikleri ise şöyle:

    Katılım Bedeli İadesi: Sektörde ilk kez katılım bedeli iadesini Vakıfevim sunacak. Bu bedel sadece sistemde kalındığı süre boyunca alınacak. Müşteri çıkmak isterse masrafları hariç tutularak iadesi yapılacak.

    Taksit Artışına Müşteri Karar Verecek: Taksit artışları müşteri teslimatını aldığında değil kendi belirleyeceği tarihte olacak. Sektörde ilk kez sunulan bu hizmetle katılımcılara taksit tutarıyla ilgili bir özgürlük tanınacak.

    Mini Tasarruf Sistemi: Sektörde ilk kez sunulan hizmetle katılımcılar 5.000 TL’ye kadar tutarlar için sisteme girebilecek. Sözleşmeden sonraki ay istediği tutarı alarak sağlık, eğitim veya özel ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Katılımcılar geri ödemesini ise 12 aylık eşit taksitle yapabilecek.

    Murabaha Yöntemiyle Satış: Sektörde hiçbir kurumda uygulanmayan murabaha yöntemiyle (peşin alım, vadeli satış) alım-satımlar gerçekleştirilecek.

    Hedef 10 bin katılımcı

    Serdar Kolo, 2020 için 10 bin katılımcı hedeflediklerini anlattı. Tüm Türkiye’deki 41 şube ile 5 binden fazla konut, otomobil ve diğer ihtiyaçlarla ilgili sözleşmeye imza atacaklarını belirtti. Bu rakamlarla Vakıfevim’in en büyük 5 tasarrufa dayalı konut ve araç edindirme kurumundan biri olacağını ifade etti.

    Yüzde 100 Türkiye sermayeli bir şirket olan Vakıfevim’in birikimini ülkeye yatırım olarak kazandıracağını söyleyen Kolo, “Şartlar ne olursa olsun ülkemize yatırım yapmaktan vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. Ülkemizin yatırıma en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde elimizi taşın altına koymaktan asla çekinmedik, çekinmiyoruz. Yatırımlarımız birkaç büyük ili değil tüm Türkiye’yi kapsıyor. Enerjimizi kamu kurumları ile işbirliği içerisinde hem sektörümüzün hem de ülke ekonomimizin gelişimi için kullanmaya devam ediyoruz” dedi.

    25 milyar dolarlık dev bir sektör

    Faizsiz konut ve araç edindirme sisteminde sektörün büyüklüğü yıllık 25 milyar TL’ye ulaştı. 2019 yılı sektörün büyümesinde en verimli yıllardan biri oldu. Özellikle yüksek faizler nedeniyle sektör yüzde 120 büyüdü. 2020 yılında ise yüzde 50 büyümesi bekleniyor. 5 bin kişiye istihdam sağlayan ve 700 şubeye ulaşan sistemle katılımcılar son 1 yılda 40 bine yakın konut ve otomobil satın aldı.

    Vakıfevim hakkında:
    Türkiye’nin en yenilikçi tasarrufa dayalı konut ve araç edindirme kurumu olan Vakıfevim, büyük veya küçük tasarrufların birleşmesini teşvik etmek ve ekonomiye değer kazandırma ilkesiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Hayallerindeki ev ve otomobile kredi kullanmadan tamamen faizsiz şekilde kavuşmak isteyen katılımcılara avantajlı seçenekler sunan Vakıfevim, sektörde ilk kez küçük ihtiyaçlar için mini tasarruf hizmeti de veriyor. Tüm Türkiye’de 41 şube ile faaliyet gösterecek olan Vakıfevim 10 bin katılımcıya hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunacak. 
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.