DOLAR 32,6056
EURO 34,7037
ALTIN 2522,951
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konutta zeminin sağlam olması ve kaliteli malzeme tercihi hayati önem taşıyor

    Konutta zeminin sağlam olması ve kaliteli malzeme tercihi hayati önem taşıyor
    22.02.2018
    A+
    A-

    Deprem riskine karşı, yapıların sağlam olmasıyla can kaybının ve hasarın önüne geçmenin mümkün olduğunu belirten Tetra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ferik, “Binanın beton kalitesi, içerisinde bulunan çelik oranı ve kolonların konumuyla birlikte, deprem yönetmeliğine uygunluğu da çok önemli. Blokların az katlı ve zeminin sert olması, konut sahibi olmak isteyenler için öncelikli tercih unsurları arasında yer alıyor” dedi.

    Konut satın alırken, deprem gerçeğini de aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu nedenle, ülkemizde sık sık kendini hatırlatan deprem riskine karşı, sağlam temeller üzerine kurulmuş, kaliteli malzemelerin kullanıldığı yapıların tercih edilmesi gerekiyor.

    Türkiye’de büyük can kaybına ve önemli ölçüde hasara yol açan 1999 depreminden sonra, özellikle konutların dayanıklılığı konusunda vatandaşlarda birçok soru işareti oluştuğunu belirten Tetra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ferik, deprem sonucunda yıkılan binaların genel olarak yapı malzemelerinin yetersizliğinden ya da temelin sağlam olmadığından hasar gördüğünü söyledi.

    Ferik, günümüzde konut yapımında çok daha hassas davranıldığına dikkat çekerek, “Binanın beton kalitesi, içerisinde bulunan çelik oranı ve kolonların konumu oldukça önemli hale geldiği için firmalar artık projelerde daha kaliteli malzemeler kullanmaya başladı. Depremi engellemek mümkün değil ancak yapıların sağlam olmasıyla, can kaybının ve hasarın önüne geçilebilir” dedi.

     Deprem ülkesi olduğumuzu asla unutmamalıyız

    Vatandaşların konut alırken genellikle ilk sorguladıkları konunun, deprem güvenliği olduğuna dikkat çeken Ferik, konut alacak kişilerin bu bilince sahip olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Binaların mutlaka deprem yönetmeliğine uygun olması gerektiğinin altını çizen Ferik, “Konut alacaklar, proje ile birlikte zemini de incelemeli. Zeminin sağlamlığı hayati önem taşıyor. Bir deprem ülkesi olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu nedenle, binanın depreme dayanıklı olup olmadığı gibi teknik özelliklerine daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

    Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla birlikte, Türkiye’de depreme dayanıklı bina sayısının da arttığını dile getiren Ferik, yeni yapılar ve kentsel dönüşüm çalışması sayesinde, artık binaların eskiye oranla çok daha sağlam temeller üzerine kurulduğunu söyledi.

     Kaliteli malzemeler kullanılıyor

    Mustafa Ferik, Mudanya’da devam eden konut projeleriyle ilgili de bilgiler vererek, ilçede birçok inşaat firmasının birbirinden güzel ve farklı projelere imza attığını söyledi. Ferik, farklı konseptlerin yer aldığı projelerde kaliteli inşaat malzemelerinin kullanıldığını belirterek, “Tetra Mimarlık ve Maya Konut olarak inşa ettiğimiz İKON16 projesi de bunlardan biri. Proje kapsamında 71 metrekareden 278 metrekareye kadar, çeşitli büyüklükte 21 blok ve 126 konut olacak. 26000 metrekarelik alanda bulunan İKON16’da havuz, otopark, fitness, sinema, market, çocuk parkı, engelli asansörleri, kafeterya, sera bahçeleri bulunacak” dedi.

     İKON16’da deprem korkusu olmayacak

    Projede zemine büyük önem verdiklerini ifade eden Ferik, konutların deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildiğine dikkat çekti.

    Ferik, İKON16’da konut sahiplerinin deprem korkusu olmadan yaşayacağının altını çizerek, “Projemizin Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan raporu var. Bu raporda, konutların yaşanabilecek 8 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olduğu belirtiliyor. Ayrıca blokların az katlı ve zeminin sert olması da büyük avantaj” diye konuştu.

    Ferik, proje kapsamında evlerin 2019 yılında teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.