DOLAR 32,5309
EURO 34,8877
ALTIN 2431,412
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koray Çalışkan: ‘’Mobilya sektörünü yüzde 40 büyütebiliriz!’’

    Koray Çalışkan: ‘’Mobilya sektörünü yüzde 40 büyütebiliriz!’’
    18.06.2019
    A+
    A-

    ‘’MOBİLYADA TAKSİT SÜRESİ 18 AYA ÇIKTI, EK DÜZENLEMELERLE SEKTÖRÜ YÜZDE 40 BÜYÜTEBİLİRİZ!’’

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu mobilya alımlarında kredi kartı taksitlendirmesini 12 aydan 18 aya çıkartan bir karar aldı. BDDK’nın bu kararını değerlendiren Modoko Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, kararı çok yerinde bulduklarını belirterek, “Mobilya alımında 12 aylık taksit sınırlaması tüketiciyi zorluyor ve alımı güç hale getiriyordu. Tam da evlilik sezonu başlarken gelen bu karar ve yapılacak bazı ek düzenlemelerle ekonomik canlanmada en etkili sektörlerin başında gelen mobilya sektöründeki büyümeyi yüzde 40’a kadar çıkartabiliriz’’ dedi.

    BDDK’nın 12/06/2019 tarih ve 8385 sayılı kararında daha önce 12 ay olarak belirlenen taksit süresi 18 aya kadar uzatıldı. Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26’ncı maddesi uyarınca 11/01/2019’da 12 ay olarak belirlenen taksit süresi, bu karar ile birlikte tüketicilerin mobilya alımlarında 18 aya kadar uzatılabilecek.

    Güzel ama yetmez!

    Ülkenin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçte canlanmanın daha hızlı gerçekleşmesi için bu tür düzenlemelerin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çeken Çalışkan, ‘’MODOKO mobilyacıları olarak hükümetin almış olduğu KDV indirimi kararının Haziran sonunda bitirilmemesini ve kalıcı hale getirilmesini çok önemsiyoruz. Ayrıca bankaların önceki dönemlerde yaptığı peşin fiyatına 2 + 4, 5, 6 gibi taksitlendirmelerin satışları çok olumlu etkileyeceğinden eminiz. Bu ek düzenlemeler de yapıldığı takdirde mobilya sektöründe yüzde 40’lık büyüme oranlarının gerçekleşmesi işten bile değildir.’’ şeklinde konuştu.

    Modoko Hakkında

    1969’da yılında Ümraniye / Dudullu’da kurulan Türkiye’nin en seçkin mobilyacılar sitesi Modoko’da 150.000 m2 alanda 350 mağaza bulunmaktadır. Her tarzda mobilya üreten ve kişiye özel tasarım yapan birçok firmayı da bünyesinde bulundurarak yaşam alanlarını daha ‘özel’ kılan Modoko, doğrudan 5.000, dolaylı olarak 35.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.