DOLAR 32,5319
EURO 34,8617
ALTIN 2429,572
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kordsa değer yaratmaya devam ediyor

    Kordsa  değer yaratmaya devam ediyor
    05.05.2020
    A+
    A-

    Kordsa, 2020 yılının ilk çeyreğine damgasını vuran COVID-19 salgını karşısında aldığı tedbirler ile paydaşlarına değer yaratmayı sürdürdü.

    Kordsa, COVID-19 salgınının etkilerinin tüm dünyada hissedildiği 2020 yılı ilk çeyreğinde, salgının görüldüğü ilk günden itibaren aldığı stratejik ve operasyonel kararlarla, faaliyet gösterdiği tüm coğrafi bölgelerde iş sürekliliğini sağlamayı başardı. 2020’nin ilk çeyreğinde Kordsa’nın cirosu 1.199 milyon TL, net kârı ise 59 milyon TL oldu. Aynı dönemde faiz amortisman vergi öncesi karı ise 153 milyon TL olarak gerçekleşti.

    “Tutkumuz yaşamı güçlendirmek” vizyonuyla faaliyet gösteren Kordsa, bu zorlu dönemde de başta Türkiye olmak üzere bulunduğu tüm coğrafyalarda toplumu güçlendirmek amacıyla hem maddi desteğini hem de teknoloji alt yapısını sunarak yardımlarını sürdürdü. Kriz dönemlerinde başta çalışanları olmak üzere tüm paydaşlarını güçlendirerek krizin birlikte aşılacağına inanan Kordsa, bu kapsamda salgının ilk gününden bu yana müşterileri ile daha yakın ilişki içine girerek onların da işlerini kesintisiz yürütmesine destek oldu.

    Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, süreçle ilgili şunları dile getirdi: “Tüm dünya olarak hem zorlayıcı hem de öğretici bir sürecin içinden geçiyoruz. Önceliğimiz olan çalışanlarımızın sağlığını garanti altına almak bu dönemde attığımız ilk adım oldu. Müşteri ilişkilerimizi hem global hem de yerel bölge satış ağlarımız ile çok sıkı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Üretim süreçlerimizi müşterilerimizle birlikte yapıyoruz. Güçlü bir global tedarik ve satış yapılanmasının kuşkusuz avantajlarını yaşıyoruz. Diğer yandan böyle zorlu bir dönemde bile, düzenlediğimiz Genel Kurul Toplantısı ile yatırımcılarımızla bir araya geldik ve kar paylaşımımızı gerçekleştirdik. Bu dönemde bir olmayı, destek olmayı, el ele vermeyi öğreniyoruz. Kordsa güçlendiricileri olarak birbirimize her zamankinden daha fazla bağlandık. Esnek ve çevik yapımızla bu zorlu dönemin etkilerini şirketimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimiz açısından en aza indirerek atlatacağımıza inancım sonsuz. Bugün, böylesine global ölçekte vuku bulan ve hem sağlık hem de ekonomiyi etkileyen böylesi bir krize nasıl faydamız olabileceğini her gün analiz ediyor ve ileriye dönük teknolojik imkanlarımız üzerinde çalışıyoruz.

    Bugün krizi “Tek ve güçlü bir Kordsa” olarak 12 tesisimizde yönetebiliyorsak, bunun arkasında çalışanlarımızın özverili çalışmaları var. Çalışanlarımızın bir kısmı evlerinden, bir kısmı ofislerimiz ve üretim tesislerimizden çalışmalarına devam ederek işimizin sürekliliğini sağladılar. Bunu mümkün kıldıkları, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz başta olmak üzere içinde bulunduğumuz ekosistem için ekonomik fayda üretmeye devam ettikleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. En kısa sürede sağlıklı günlere dönmeyi diliyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.