DOLAR 32,5217
EURO 34,7481
ALTIN 2494,581
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Körfez’de Türkiye rüzgarı esti

    Körfez’de Türkiye rüzgarı esti
    06.11.2018
    A+
    A-

    Dubai’de her yıl gerçekleştirilen Cityscape Global Dubai Fuarı’na bu yıl da ilgi yoğundu. İstanbul Ticaret Odası’yla birlikte fuara giden Cathay Group Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım, “Körfez’de görüştüğümüz tüm müşteri ve acentalar vatandaşlık kanunundan çok memnun. Hepsiyle Kasım ayında Türkiye’de yeniden görüşeceğiz. İran ve Hindistan pazarının Türkiye’yi yakından takip ettiğini gördük” dedi.

    Cathay Group Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım, Dubai’de her yıl gerçekleştirilen Cityscape Global Dubai Fuarı’nda bu yıl 250 bin dolarlık yatırım yapan yabancılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının verilmesi kanununun çok konuşulduğunu belirtti.

    Gelişmiş Batı ülkelerinin uyguladığı yöntemin Türkiye gayrimenkul sektörüne önemli desteği olacağını gördüklerini belirten Yıldırım; fuarla ilgili izlenimlerini paylaştı. Yıldırım; “Özellikle Türkiye standına İranlılar, Hintliler, Pakistanlılar, Suriyeliler, Suudi Arabistan ve Ürdünlülerin ilgisi büyüktü. Vatandaşlık yatırım tutarının 250 bin dolara düşürülmesi en çok ilgi çeken konu oldu. Ziyaretçiler ağırlıklı olarak yasanın detayları ile ilgili bilgi almak istedi” dedi.

    İstanbul, inanç coğrafyasının kalbi durumunda

    Cathay Group’un standına gelen ziyaretçilerin genelinin Ekim ayı sonu, Kasım ayı başı gibi Türkiye’yi ziyaret edeceğini ve yatırım planları olduğunu aktaran Yıldırım, “Ziyaretçiler Türkiye ve özellikle İstanbul’u yakından takip ediyorlar. İstanbul’un etkisi tahmin ettiğimizden daha uzaklara ulaşıyor. Bir inanç coğrafyasının başkenti olarak İstanbul’un ve Türkiye’nin ayrı bir yeri var. 3’üncü havaalanının açılacak olması, 3’üncü köprü ve diğer Türkiye’yle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar” şeklinde konuştu.

    Kasım ayında alternatif pazarlar gündeme gelir

    Yıldırım şöyle devam etti; “Fuarda Cathay Group olarak birçok görüşme yaptık. Bunların hepsiyle yeniden görüşmelerimiz olacak. Kasım ayında İran ve Hindistan gibi alternatif pazarlardan yeni yatırımlar gelmesini bekliyoruz.”

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.