DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koronavirüs endişesi paketli ete rağbeti artırdı

    Koronavirüs endişesi paketli ete rağbeti artırdı
    29.03.2020
    A+
    A-

    Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet, yenilikçi lezzetler geliştirmeye devam ediyor. Sektöründe bir ilke imza atarak skinpack ambalajlama teknolojisi ile tüketicilerine sabit gramajlı ve tek porsiyonluk taze ve marine edilmiş et ile köfte çeşitleri sunuyor. Dana antrikottan kuzu külbastıya, steak köfteden soslu kontrfileye kadar yedi çeşidi bulunan Bonfresh lezzetleri, özel ambalajlama tekniği sayesinde besin değerleri korunarak geldiği sofraları ziyafete dönüştürüyor. Üretim ve paketlemede kullanılan üstün teknoloji ile gıda atıklarını yüzde 50, plastik miktarını yüzde 40’a varan oranda azaltan paket optimizasyonu aynı zamanda ekolojik ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlıyor.

    Pek çoğumuz marketten veya kasaptan et aldığımızda, günlük tüketeceğimiz miktardan daha fazlasını satın alır, kalan eti dondururuz. Ancak bu durum, etin besin değerinin bir miktarını kaybetmesine neden olur. Bunun yanı sıra gramajları ayarlamamız pek mümkün olmadığından, günlük ihtiyacımızdan daha fazlasını veya azını tüketiriz. Akkoyun ailesinin hayvancılık ve kasaplık alanındaki 115 yıllık tecrübesini Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarıyla geliştiren Bonfilet, buradan yola çıkarak paketlenmiş kırmızı et sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Sabit gramajlı ve tek porsiyonluk taze eti, daha az miktarda ambalaj malzemesi kullanarak sunmaya olanak tanıyan teknolojilere yatırım gerçekleştiren şirket, 150 ila 350 gram arasında değişen porsiyonlardaki yeni ürünlerini tüketicileriyle buluşturdu. Şirket aynı zamanda özel soslu ürünlerinde Ar-Ge çalışmalarını da devam ettiriyor.

    Bonfilet’in uzun soluklu Ar-Ge çalışmaları ve önemli teknolojik yatırımları ile raflarda yerini almaya başlayan Bonfresh ürünler, taze kırmızı etin sabit gramajlı ve tek porsiyonluk olarak kesilip paketlenmesine olanak sağlıyor. Özel vakumlu paket, sızdırmazlık için uygulanan düşük sıcaklık sayesinde hassas proteinlerin dokusunu ve besin değerlerini korurken raf ömrünü de buzdolabında 28 güne kadar uzatıyor. Etin paket içinde ezilmesini ve su sızdırmasını önleyen teknoloji, sızdırmazlık için uygulanan düşük sıcaklık sayesinde enerji tasarrufunu da beraberinde getiriyor. Bonfresh ürünleri, nihai tüketiciler için lezzetli ve pratik bir öğün imkanı sunarken, mutfak profesyonellerinin işlerini kolaylaştırarak, zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

    “Paketlenmiş gıda ürünlerine talep çoğaldı”

    Skinpack ambalajlama teknolojisi kapsamındaki ürünlerin sektöre yeni soluk getireceğini ifade eden Bonfilet Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akkoyun “Özellikle içinde bulunduğumuz dönemden dolayı koronavirüsten korunma tedbirleri arasında en başta gelen hijyen hassasiyeti ile paketlenmiş etlere de rağbet çoğaldı. Biz de Bonfilet olarak artan talebi karşılamak üzere tüketicilerin et ürünleri konusundaki taleplerine çözüm sunuyoruz. Paketlenmiş et ürünlerinin satışının yoğunlaşması ile bizim de üretimimizde artış oldu. Yıllık 18 bin ton üretim kapasitemiz ile yıl boyunca müşterilerimizin talebini karşılayacak güce sahibiz” dedi. Akkoyun sözlerine şöyle devam etti: “Tüketici bu dönemde dışarıdan hava ile temas etmeyen paketli gıdaları özellikle tercih ediyor. Etlerin de hiç hava değmeyecek şekilde paketlenmesi, aynı zamanda soğuk yanığı denen doku ve tat bozulmasını engelliyor.”

    Farklı damak tatlarına özel lezzetler

    Bonfilet’in sabit gramajlı ve tek porsiyonluk Bonfresh ürünlerinde yedi çeşit bulunuyor. 180 gramlık dana antrikot, 150 gramlık dana lokum, 350 gramlık dana incik, 180 gramlık steak burger, 160 gramlık soslu kontrfile, 150 gramlık kuzu pirzola ve 200 gramlık kuzu külbastı, yüzde 100 taze ve doğal olarak tüketicilerle buluşuyor.

    Ambalajdaki QR kod ile pratik tarifler

    Her yaş grubundan tüketicilerin kendi yemeğini kolayca hazırlamasına olanak tanıyan ve mutfak profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran Bonfresh ürünlerinin ambalajında, satın alınan ürünün hayvanın hangi bölgesinden elde edildiğine dair bir görsel bulunuyor. Tek porsiyon için belirtilen protein miktarı ise günlük alınan protein miktarının kolayca hesaplanmasına yardımcı oluyor. Ambalajın sağ alt köşesinde yer alan QR kod, cep telefonundan okutulduğunda da ürüne dair bilgilerin yanı sıra leziz ve pratik bir tarif videosuna erişiliyor.

    Plastik kullanımını azaltan teknoloji

    Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirliği temele alan bir iş modeli uygulayan Bonfilet, Bonfresh kategorisine yatırımıyla bu hedefi bir adım daha ileri taşıyor. Özel vakumlu ambalaj, etin tazeliğini ve besin değerlerini korumanın yanı sıra paketlemede yüzde 25’e varan optimizasyon, plastik atığında ise yüzde 40 azaltma sağlıyor. Tek porsiyonluk taze kırmızı et aynı zamanda, dünyada ve Türkiye’de önemli bir sorun olan gıda israfının önlenmesine de katkı sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.