DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük bahçeler için dekorasyon önerileri

    Küçük bahçeler için dekorasyon önerileri
    07.04.2020
    A+
    A-

    Son yıllarda trend olan ve birçok yaşam alanında karşımıza çıkan minimalist konsepte şimdilerde bahçe, balkon ve teras gibi açık hava mekanlarında da rastlıyoruz. Dar ve küçük alanları olduğundan daha geniş bir görünüme kavuşturma konusunda da yine minimalist tasarımlar dikkat çekiyor. Mekanlarda ferahlık algısı oluşturmak için işlevsel mobilyalar, yalın tasarımlar ve düz renkler ile oluşturulan kombinleri tercih etmek gerekiyor. Küçük alanları etkili ve kullanışlı bir hale dönüştürmenin büyük alanlara göre daha zor olduğunu ifade eden L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır, açık havada daha ferah ve sade bir görünüm elde etmek isteyenler için küçük alanlarda uygulanması gereken ipuçlarını paylaştı.

    Fonksiyonel mobilyalar tercih edin

    Dar bir alana birçok mobilyayı sıkıştırmak yerine fonksiyonel mobilyalar tercih edin. Köşe koltuğu, çekmeceli orta sehpa, açılır kapanır yemek masası ve sandalyeler gibi işlevsel mobilyalar kullanarak daha çok alan açabilirsiniz. Banklar da dar alanlar için oldukça ideal mobilyalar arasında yerini alıyor. Küçük alanlarınızı olduğundan daha geniş ve ferah göstermenin yollarından bir diğeri de saksılar. Bitki ve mini ağaçlar sayesinde hem mekana boyut katabilir hem de küçük alanlarınızı daha ferah ve doğal bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Dikey bahçe uygulamalarıyla alandan tasarruf sağlayabileceğiniz gibi hoş bir atmosfer de yakalamak mümkün.

    Doğru aydınlatma ve dekoratif ürünlerle derinliği artırın

    Aydınlatma sistemleri bahçe, balkon ve teras gibi açık hava mekanlarının olmazsa olmazı… Doğru ışık tercihleri ile küçük alanlarda olduğundan fazla bir derinlik algısı oluşturabilirsiniz. Loş bir ışık ile bahçenizi aydınlatabilir, fener ve renkli ampullerle canlılık katabilirsiniz. Dış mekanlarda kullanacağız bu ürünler gecenizi aydınlatırken, gündüzleri de dekorasyonunuzun vazgeçilmez bir parçası olacak. Elektrik enerjisine gerek duymayan, güneş enerjisi ile kendi kendini şarj edebilen aydınlatma ürünleri sayesinde enerji tasarrufu sağlamak da mümkün. Eğer bahçenizde yeriniz var ise dilerseniz hem barbekü hem de  şömine olma özelliğine sahip dekoratif tasarımlı fonksiyonel ürünler de tercih edebilirsiniz.

     Açık hava keyfinize keyif katın

    Mobilyalar evlerin ve bahçelerin en değerli objeleri; bahçe, balkon ve teraslar ise insanlar için keyfin ve rahatlığın ön sıralara konulduğu gözde alanlar… Bu nedenle dar olsalar bile bu alanlar uzun zaman zevkle kullanacağımız parçalardan oluşmalı. Özellikle küçük bahçe, balkon ve terasların konforunu artırmak için tekli salıncaklar, sallanan koltuklar, puflar, daybedler ve uzanma koltukları gibi keyif ürünleri oldukça ideal. Mekanlara hem doğal hem de modern bir hava katan bu ürünler, kitap okuma ve çay kahve saatleri gibi konfor anlarınıza eşlik ederek günün yorgunluğunu atmanıza imkan tanıyacak.

    Tercihinizi düz renklerden yana kullanın

    Küçük ve dar alanlarınızı daha büyük ve daha geniş göstermek istiyorsanız düz renkler tercih etmeli, yoğun desenlerden ve büyük şekillerden uzak durmalısınız. Zarif tasarımların yanı sıra açık ve pastel renkli ürünler ile küçük ve dar alanlarda hem ferah hem de estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. Dekorasyonda kullanacağınız vizon renkler ve beyaz renkli kombinasyonlar ile sadeliği ve huzuru açık hava mekanlarınıza taşıyabilirsiniz, koyu renkleri ise dozunda kullanarak mekana şıklık katabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.