DOLAR 32,5068
EURO 34,5765
ALTIN 2500,358
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük Çamlıca TV – Radyo Kulesi bu sene bitirilecek

    Küçük Çamlıca TV – Radyo Kulesi bu sene bitirilecek
    24.02.2018
    A+
    A-

    Küçük Çamlıca TV – Radyo Kulesi’yle İstanbul’un yeni bir simge kazanacağını söyleyen Arslan, “Hedef, bu sene bitirmek” dedi.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçük Çamlıca TV – Radyo Kulesi inşaatının ilkbaharla birlikte tekrar hızlanacağını belirterek, “Hedefimiz bu sene içinde bitirmek” dedi. Arslan, Küçük Çamlıca TV – Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu. İstanbul’a simge olabilecek bir eser kazandırıldığına dikkati çeken Arslan, şu bilgileri verdi:

    “221 metre betonarme yüksekliği olan, üzerine 144.5 metre çelik konstrüksiyon antenlerin oluşturduğu ve onun üzerine de spine dediğimiz en uç anten ki, o da 23 metre olacak, hepsini üst üste koyduğunuz zaman 387 metre yükseklikten bahsediyoruz. 118 metre de deniz seviyesinden olan yüksekliği düşünürseniz, kulenin en üst noktasına çıktığınızda İstanbul’un her tarafını görebilir olacağız.

    Tek anten çözümü

    Bu kuleyi İstanbul’a sembol olması, gelen misafirlere o enfes görüntüyü göstermek adına yapmıyoruz. Bu kuleyi, İstanbul’daki antenlerden kaynaklı tv ve radyo vericilerinden kaynaklı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve onların yerine tek bir anten ve tek bir kuleyle bu işi görmek adına yapıyoruz.” Kulenin 33’üncü ve 34’üncü katlarında deniz seviyesinden yüksekliği 366.5 metre ile 371 metre olan seyir terasları olduğunu anlatan Arslan, misafirlerin buralardan İstanbul’u izleyebileceğine işaret ederek 39 ve 40’ıncı katlarda da restoranların olacağını, bunların da deniz seviyesinden 393.5 metre ile 398 metre yüksekte bulunacağını kaydetti.

    Yılda 4.5 milyon ziyaretçi çıkacak

    Bakan Arslan, kulede iki panoramik asansör olacağını belirterek, “Gelen misafirlerimizi hem seyir katlarına hem restoran katlarına çıkaracağız. Beklentimiz yılda 4.5 milyon misafirimizi bu kuleye çıkarmak ve İstanbul’u göstermek. Hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış olacağız, hem İstanbul’un silüetine değer katmış olacağız” dedi.

    Önce radyo sonra TV

    Kuleye ilk etapta FM/Radyolar geçecek, sayısal yayıncılığa geçildikten sonra TV’ler taşınacak. Kulede frekansların birleşmesiyle elektromanyetik kirlilik ortadan kalkacak.

    ‘Baharda inşaat hızlanır’

    Bakan Arslan kulenin 49 kattan oluşacağını, 4 katın yerin altında, gerisinin üstte olacağını bildirerek, şu değerlendirmede bulundu: “12 parçadan oluşan 144.5 metrelik çelik konstrüksiyonda her bir parçayı beton blokun içine alıp üst üste ekleyerek, 144.5 metreyi bitirdik. Onun üzerine 23.5 metrelik spine’ı da ekledikten sonra yukarı çekiyoruz. Beton blok bittikten sonra uzunca bir süre dışarıdan görenler sanki burada hiçbir iş yapılmıyormuş algısındalardı ama üzerindeki çelik konstrüksiyon ki, tam 1200 ton içeride uç uca eklenerek imal edildi.” Rüzgar hızı 30 kilometre/saate çıkınca şu anki asansör ve kule vinçlerini çalıştırmadıklarına dikkati çeken Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Hava müsaade ettikçe çalışabiliyoruz. Kış periyodunda her ne kadar dışarıda çalıştıysak da, dışarıda çok fazla çalışma şansımız olmadı. İnşallah ilkbaharla birlikte tekrar süreçler hızlanacak. Hedefimiz bu sene inşallah burayı bitirmek. Daha önce tarih verdik, rüzgar bize izin vermedi. Tarih vermekten imtina ediyoruz.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.