DOLAR 32,3235
EURO 35,0768
ALTIN 2282,245
BIST 9008,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçükyalı’ya 250 milyon euroya yüzde 40’ı açık AVM: Hilltown

    Küçükyalı’ya 250 milyon euroya yüzde 40’ı açık AVM: Hilltown
    18.10.2017
    A+
    A-

    Rönesans Gayrimenkul’un 250 milyon euro yatırımla tamamladığı İstanbul Küçükyalı’daki Hilltown AVM’nin yüzde 40’ı açık alan olarak tasarlandı. Şirket, 2020’ye kadar 1.5 milyar euroluk yatırım yapacak

    7 farklı şehirde Optimum, Piazza ve Kozzy markalı 8 alışveriş merkezi ile hizmet veren Rönesans Gayrimenkul, İstanbul Küçükyalı’da inşa ettiği Hilltown AVM ile 9’uncu AVM’sinin kapılarını 27 Ekim’de açıyor.

    Şirket, 250 milyon euro yatırım ile hayata geçirdiği AVM için oldukça iddialı. Sahip olduğu marka karması, Adalar manzarasına karşı konumlanan restoranları, alışveriş caddeleri ve neoklasik mimari yapısının yanı sıra yüzde 40’lık bir açık alana sahip olan AVM’nin sadece sinema bölümünde 1.000 metrekare teras bulunuyor. İnsanların tamamen kapalı AVM’lerde artık vakit geçirmek istemediğini söyleyen Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Hilltown’un insanı ezen bir mimarisi yok. AVM’nin yüzde 25’i restoran ve kafeden oluşuyor. Ayrıca, afiş vereklam görselleriyle görüntü kirliliği de olmasını istemiyoruz” dedi. Özgümüş, 200 mağazanın yüzde 96’sının da kiralandığını söyledi.

    63 bin metrekare kiralanabilir alanı ve yaklaşık

    2 bin metrekare eğlence alanı olan Hilltown’da 200 mağaza, 9 sinema salonu bulunuyor.  AVM’lerde farklılaşmanın artık zorunlu olduğunu belirten ve fark yaratabildikleri sürece AVM yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, “Hilltown, AVM işini etkileyecek, negatif fikirleri değiştirecek bir proje. 2020’ye kadar 1.5 milyar euro yatırım planımız var. Şu an devam eden projelerimizin değeri 900 milyar euro” açıklamasını yaptı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.