DOLAR 32,502
EURO 34,7537
ALTIN 2493,248
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kumport “Marmara Bölgesi’nin En Büyük İthalat Limanı” unvanını korudu

    Kumport “Marmara Bölgesi’nin En Büyük İthalat Limanı” unvanını korudu
    27.02.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük liman işletmeleri arasında yer alan Kumport, 2019 yılında toplam konteyner iş hacmini %2 büyüme ile 1 milyon 281 bin 850 TEU elleçlemeye çıkardı. Marmara Bölgesi’nde ithalat konteyner elleçlemede liderliğini koruyan Kumport, dev gemilere hizmet verebilen sayılı işletmeden biri olarak Türk limancılığının gelişimine katkı sunmaya devam ediyor.

     

    Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olan ve gerçekleştirdiği yatırımlar ile sektöründe öncü olan Kumport 2019 yılında toplam konteyner iş hacmini 1 milyon 281 bin 850 TEU’ya çıkardı. 273 bin 717 TEU ile “Marmara Bölgesi’nin En Büyük İthalat Limanı” unvanını 2019’da da yenileyen Kumport ihracat yüklemelerinde 220 bin 717 TEU’ya ulaştı . Dünya konteyner pazarındaki üç büyük hat konsorsiyumdan ikisiyle çalışan şirket, transit yük iş hacminde önemli bir başarı yakalayarak %5 büyüme elde etmiştir.

     

    10 yeni vinçle 20 bin TEU’luk gemilere hizmet

    2019 yılını konteyner iş hacmini büyüme ile kapatan Kumport, ürün ve hizmetlerin yanı sıra son beş yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla Türk deniz ticaretinin gelişimine ve ülke ekonomisine katkı sunmayı sürdürdü. Ambarlı Bölgesi’nde müşterilerine en fazla hat portföyü sunan Kumport, 2019 yılında operasyonlarına dahil ettiği 10 adet vinç ile de operasyonel verinliliğini arttırdı. 24 sıra elleçleyebilen vinçleri ile Türkiye’de yeni nesil mega gemilerin yanaşabileceği birkaç liman arasında yer alıyor.

     

    TEU başına dizel tüketimi yüzde 18 azaltıldı

    Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya sunma hedefiyle çevresel sürdürülebilirlik projelerine de önem veren Kumport, özellikle son iki yılda yaptığı yatırım ve çalışmalar ile TEU başına dizel tüketimini yüzde 18 azalttı. Limanda kullanılan dizel yakıtı azaltarak elektrik gücüne ağırlık veren şirket, hibrit teknolojisiyle sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım attı. Karbon salınımını azaltmanın yanı sıra sektördeki ilk uygulamalar arasında yer alan ‘Atık Yönetimi’ sisteminin faaliyete geçmesi ile geri dönüşüm verimliliği, emniyetli çözümler ve atık azaltımı gibi konular, sürdürülebilirlik yolculuğunda şirketin kilometre taşları arasında yerini aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.