DOLAR 32,3287
EURO 35,0757
ALTIN 2297,002
BIST 8988,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kumport’a Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi

    Kumport’a Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi
    23.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük üç limanından biri olan Kumport, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım planı bulunan Kumport, KalDer EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) tarafından 5 yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi ile ödüllendirildi.

    2015 yılında Çinli CMHI, COSCO ve CIC ortak girişim grubu tarafından çoğunluk hissesi satın alınan Kumport, yatırımlarına hız kazandırdı. Çin’in Türkiye’de bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olma özelliğine sahip olan liman, uzun soluklu çalışmaları sonucu KalDer tarafından EFQM 5 Yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi ile ödüllendirildi.

    5 yılda 100 milyon dolar yatırım
    5 kıtada 140’tan fazla noktayla doğrudan bağlantısı bulunan Kumport, Avrupa ve Asya arasında yer alan ana ticaret yollarındaki konumuyla stratejik bir öneme sahiptir. Yapılan yatırımlarla Kumport’un daha da güçleneceğini belirten Kumport CEO’su Özgür Soy; ‘’Kumport olarak yatırımlarımızla Türk ekonomisine değer katıyoruz. Birinci faz yatırımlarımızı tamamladık ve ek olarak önümüzdeki yıl 50 milyon dolarlık bir yatırım planımız bulunuyor. Bununla birlikte 5 yıl içinde yatırımlarımız 100 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak’’ dedi.

    Yapılan yatırımlardan alınan geri dönüşlerin önemine dikkat çeken Soy; ‘’Kumport olarak her zaman kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz vizyon, insana ve kaliteye verdiğimiz önem, yatırımlarımız ve artırdığımız hizmet seviyemiz sayesinde Türkiye Kalite Derneği tarafından 5 yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi’ne hak kazandık. Bu belgeyi almak bizim için gurur verici. Bununla birlikte, çevreye saygıyı ifade eden yeşil liman sertifikasına da sahip olan Türkiye’deki sayılı limanlar arasındayız’’ ifadesini kullandı.

    Bölgenin en üstün limanı
    Kumport 2.1 milyon TEU elleçleme kapasitesi ve 470.000 m2 lik terminal sahasına sahiptir. Toplamda 2.174 m rıhtım uzunluğu ile Ambarlı Bölgesi’nde lider konumunda olan Kumport, rıhtım kapasitesini yaptığı yatırımlarla daha da büyütmeyi ve SSG, RTG vinç parkını genişletmeyi planlamaktadır. Yaklaşık 1.000 kişiye istihdam yaratan Kumport, personel gelişimi, iş güvenliği ve çevre koruma süreçlerinde en yüksek standartları hedeflemektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.