DOLAR 32,5163
EURO 34,79
ALTIN 2417,886
BIST 9673,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Le Creuset’den mutfaklarda nostaljik yaz havası estirecek yeni bir koleksiyon: ‘Sorbe’

    Le Creuset’den mutfaklarda nostaljik yaz havası estirecek yeni bir koleksiyon: ‘Sorbe’
    04.05.2018
    A+
    A-

    Le Creuset’nin yeni koleksiyonu Sorbe, yemeklerinin lezzeti kadar masalarının güzelliğine de düşkün herkese nostaljik bir davet sunuyor. Pastel tonlarının renkli dünyasından aldığı ilhamla sizi çocukluğunuzdaki yaz günlerine döndürecek Sorbe Koleksiyonu ile en serinletici tariflere hazır olun!


    Nostaljik bir yaz gününü anımsatacak hisler, Le Creuset’nin yeni koleksiyonu Sorbe ile sofralarınıza taşınıyor. Pastel tonların yumuşak geçişlerle birleştiği koleksiyon,mutfağınızın stiline retro bir hava katmaya hazırlanıyor.

    Gökkuşağının ihtişamını pastelin büyüsüyle birleştiren Sorbe, mütevazı duruşunun yanı sıra sofraları cezbeden 6 farklı renkten oluşuyor.Mini-Cocotte, mini servis kaseleri, kupa ve espresso fincan hediye setleri bu yaz en keyifli ve en tatlı anılarınıza ilham vermek için geliyor.

    Le Creuset, damak zevkine düşkün herkesi anılarda saklı kalan o mutlu yaz günlerine doğru bir zaman yolculuğuna çıkarmak için Le Creuset City’s ve Palladium AVM’lerindeki mağazalarına davet ediyor.

    Ev Yapımı Beyaz Nougat Tarifi

    16 Küp için

    (Bu miktarlar 4’lü Le Creuset dikdörtgen fırın kabı için -13cm- uygundur.)

    Malzemeler

    • 2 adet Pirinç kağıdı veya Yenilebilir kağıt
    • 2 yumurta akı
    • 440 gr Pudra Şekeri
    • 2 YK Glikoz Şurubu
    • 3 YK Bal
    • 4 YK Su
    • Üzerini süslemek için dilediğiniz malzemeler

    Nugat Hazırlanışı

    • Dikdörtgen fırın kabının kenarlarını yağlayın (tabanı yağlamayın). Kabın tabanına pirinç kağıdı ya da yenilebilir kağıt döşeyin.
    • Yumurta aklarını mikser ile köpük köpük olana kadar karıştırın. Toz şekeri, glikoz şurubu, bal ve suyu Le Creuset paslanmaz çelik PLUS kapaklı sos tenceresinde karıştırın. Karışımı 140° sıcaklığa ulaşana kadar çok düşük ısıda karıştırmaya devam edin. (tavsiye:termometre kullanın)
    • Şurubu ocaktan alın, yavaş yavaş yumurta akına ilave ederken mikser ile koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışım açık bej rengini alacaktır.
    • Karışımı, hazırlamış olduğunuz pişirme kabına aktarın ve eşit şekilde yayın. Bir kat pirinç kağıdı ile örtün. Karışımınız soğuyup katılaşınca küçük kareler halinde kesin.

    Bu 3-5 dk. sürebilir.

    Tavsiye: Nugatı mumlu kağıt serdiğiniz hava geçirmez bir kapta sağlayın.

    Üzerini Süsleme Önerileri

    • Nugatı farklı malzemeler ekleyerek daha zengin hale getirebilirsiniz, örneğin 200 gr hafif kavrulmuş toz Antep Fıstığı veya 25 gr Hindistan Cevizi ve 1 ÇK Safran (ılık suyla ıslatılmış), 70 gr kurutulmuş Kızılcık veya 70 gr kurutulmuş Ahududu ekleyebilirsiniz. İstediğiniz malzemeleri Nugat karışımını fırın kabına boşaltmadan önce ilave edin ve hepsini karıştırın.

    Afiyet olsun!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.