DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Le Creuset’nin aile tenceresi La Marmite ile nesilden nesile uzanan eşsiz tarifler

    Le Creuset’nin aile tenceresi La Marmite ile nesilden nesile uzanan eşsiz tarifler
    27.06.2018
    A+
    A-

    Sofranın etrafında birlikte keyifli vakit geçirerek yeni anılar biriktiren ailelerin simgesi Le Creuset La Marmite tencereleri yenilenmiş versiyonu ile Signature serisini tamamladı. La Marmite Signature tencere rengarenk seçenekleri, bir önceki koleksiyona göre geliştirilmiş özellikleri ile beğenilere sunuldu.

    Kuşaktan kuşağa aktarılan aile tarifleri gibi, Le Creuset’nin döküm demir tencereleri de nesiller boyunca ailelere eşlik etmeye devam ediyor. La Marmite Signature pratik ve işlevsel bir tencereden öte stili, tasarımı ve kalitesi ile zamansız bir klasik olma özelliği taşıyor.

    La Marmite’nin döküm demir yapısının ısıyı muhafaza etme özelliği sofrada yemeklerinizin uzun süre sıcak kalmasını sağlıyor. La Marmite Signature üstün kalitesi ve dayanıklı emayesi ile dikkat çekerken bir önceki koleksiyona göre daha geniş kulpları, paslanmaz çelik kapak düğmesi, kapağındaki Le Creuset’yi simgeleyen 3 halkalı logo ve Le Creuset yazısı ile modern görünüm yanında yüksek tanıma değeri taşıyor.

    La Marmite’nin üstün kaliteli, dayanıklı, siyah emaye iç kaplaması lezzetli kızartmalar yapmanızısağlarken sürekli kullanım halinde yağların kaplamaya teması sayesinde kızartmalarınızı lezzetlendiren bir patina oluşturuyor. Patina, koruyucu doğal bir tabaka olduğundan deterjanla temizlenmesi önerilmiyor. Bu nedenle La Marmite Signature tencerenizi ılık suyla temizlemeniz yeterli oluyor.

    Aile tenceresi olan La Marmite Signature serisi ile harika yemeklere imza atmak için Le Creuset’nin City’s Nişantaşı ve Palladium Ataşehir AVM’de bulunan mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

    La Marmite 26 cm tencere ile pişirebileceğiniz Fransa’nın meşhur sebze yemeği Ratatouille Provençale için aşağıdaki tarifi incelemeyi unutmayın!

    Ratatouille Provençale Tarifi

    Malzemeler ( 6 Kişilik )

    • 500 gr Patlıcan, doğranmış
    • 500 gr Sarı ve Yeşil kabak, doğranmış
    • 500 gr Sarı ve Kırmızı biber, doğranmış
    • 3 Soğan, ince doğranmış
    • 700 gr Domates, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, iri doğranmış (500 gr konserve domates de olabilir)

    Yapılışı

    • Tencerede zeytinyağını hafif ısıtın. Patlıcan, kabak ve biberleri art arda tencerede soteleyip dışarı alın ve bir kenarda bekletin. Yağı döktükten sonra tencereyi peçete ile silin. Tencereye zeytinyağı ekleyin, sote sebzeleri ekleyin ardından soğan, domates, yeşillikler, sarımsak, karabiber ve bir tutam tuz ekleyin.
    • Üstü kapalı şekilde düşük ısıda 1 saat kadar pişirin. Ara ara karıştırın. Gerek duyarsanız biraz zeytinyağı veya 2–3 YK kaynar su ilave edin.
    • Tabaklara servis edin ve üzerine yeşillikler serpin.

    Afiyet olsun!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.