DOLAR 32,5864
EURO 34,8253
ALTIN 2505,445
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Led’ler tasarruf getirecek

    Led’ler tasarruf getirecek

    Sıfır Atık projesiyle bugüne kadar geri dönüşümden ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kez de enerji tasarrufu için kolları sıvadı. Bakanlık Ana Hizmet Binasında enerji yoğun aydınlatmaya son verme çalışmaları başladı. Yapılan çalışma sayesinde yılda 450 bin 419 kWh elektrik enerjisi tasarrufu sağlanmış ve yaklaşık 375 konutun bir yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanmış olacak.

    Enerji verimliliğini arttırmaya ve sera gazı salınımını azaltmaya yönelik iyileştirme çalışmaları kapsamında Bakanlık Ana Hizmet Binasında enerji yoğun aydınlatmaya son veriliyor. Bina çalışma ofislerinde, koridorlarda, lavabolarda ve kapalı otoparktaki 7 bin 600 adet akkor ve enerji tasarruflu lambaların LED lambalara dönüşümü için çalışmalar başladı.

    Çevre dostu aydınlatma

    Bu uygulama sayesinde Bakanlık, yıllık 626 bin 710 kWh olan elektrik enerjisi tüketimini 176 bin 290 kWh indirecek. Böylece yıllık 450 bin 419 kWh elektrik enerjisi tasarrufu sağlanmış ve yaklaşık 375 konutun bir yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanmış olacak. Yapılan yatırımın geri dönüşü 2 yıl içerisinde olacak.

    Tüm kamu binalarına örnek olacak bu uygulama ile 319 bin kg olan sera gazı CO2 emisyonu 89 bin kg’a düşürülecek. Yine bu sayede 230 bin kg olan sera gazı CO2 emisyonu önlenmiş olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.