DOLAR 32,5571
EURO 34,9784
ALTIN 2425,637
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Lenovo, akıllı dönüşüm stratejisi ve güçlü operasyonu ile rekor düzeyde gelir elde etti

    Lenovo, akıllı dönüşüm stratejisi ve güçlü operasyonu ile rekor düzeyde gelir elde etti
    25.05.2019
    A+
    A-

    Teknoloji devi Lenovo, finansal yılı sonuçları ile bir önceki yıla oranla %12,5 artış ile rekor kırarak 51 milyar ABD Doları gelir elde etti. Lenovo, IDC rakamlarına göre dünyada PC pazarında 2019’un ilk çeyreğinde % 23,4’lük rekor pazar payı ile zirvede yerini aldı.

    Lenovo Group, ‘Akıllı Dönüşüm’ stratejisi doğrultusunda tüm segmentlerdeki liderliğini koruyarak, 31 Mart 2019’da sona eren 2018/19 finansal yılındaki rekor büyüme rakamlarını duyurdu. Lenovo, ilk kez önceki yıla göre %12,5 artış ile 50 milyar ABD Doları’nı aşarak rekor kıran, yıllık 51 milyar ABD Doları gelir elde etti.

    Lenovo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing finansal yıl sonuçları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Lenovo’nun güçlü finansal performansı dönüşüm stratejimizin istikrarlı bir şekilde yürütülmesinin bir sonucudur. Küresel düzeyde, ekonomik, sosyal ve çevresel olarak değişim yaşadığımız bir dönemde, kendimizi nasıl bir “akıllı dönüşüm”gerçekleştireceğimize ve dünyadaki birçok müşterimizin de aynı dönüşümü başarıyla gerçekleştirmesine odaklanmayı sürdürüyoruz. Güçlü sonuçlarımızla gurur duyuyorum ve gelecekte yeni zirvelere tırmanacağımızdan eminim.”

    Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu (IDG) ile sektöre öncülük etmeyi sürdürüyor. Lenovo Akıllı Nesnelerin İnterneti (IoT) stratejisi üzerinden yönlendirilen gelirinin, tüm yıl için neredeyse çift haneli rakamlarla %9,9 arttığını ve vergi öncesi gelirin, bir önceki aynı döneme göre yıllık bazda ikiye katlanarak (%109) 1.843 milyon ABD Doları’na çıktığını gördü. Akıllı Cihazlar Grubu’nun iki iş biriminden biri olan Kişisel Bilgisayar ve Akıllı Cihazlar (PCSD), vergi öncesi geliri 1,98 milyar ABD Doları olmak üzere 38,5 milyar ABD Doları tutarında rekor düzeyde yıllık hasılat sağladı.

    Veri Merkezi Grubu (DCG) ise x86 sunucu işinin satın almasından bu yana yıllık en hızlı büyümeyi gerçekleştirdi ve %37 artışla yıllık 6,02 milyar ABD Doları gelirle rekor kırdı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.