DOLAR 32,5905
EURO 34,8589
ALTIN 2492,529
BIST 9703,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Lenovo, dünya çapında çalışan anneler için “En İyi 100 Şirket” arasında yer alıyor

    Lenovo, dünya çapında çalışan anneler için “En İyi 100 Şirket” arasında yer alıyor
    20.11.2018
    A+
    A-

    Teknoloji devi Lenovo, köklü yayın kuruluşu “Working Mother Medya Grubu”’nun global düzeyde çalışan anneler için “En İyi 100 Şirket” olarak ilan ettiği listede bu sene de yerini aldı. “Working Mother Medya Grubu” tarafından her yıl hazırlanan listede kadınların kariyer gelişimi, ücretli ebeveyn izni, çocuk bakımı yardımı, ek ödemeler ve esnek zaman alanlarında lider konumda olan şirketler değerlendiriliyor.

    Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, Working Mother Medya Grubu’nun her yıl yayınladığı çalışan anneler için “En İyi 100 Şirket” listesine bu yıl da girerek iki yıl üst üste en iyi 100 şirket arasında yer aldı.

    Lenovo, 60’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren ve iş gücünün %35’ini kadınların oluşturduğu 54 bini aşkın çalışanıyla dünyanın dört bir yanından geniş çalışan yapısına sahip. Lenovo, ilerici ilkeler ve programlar sayesinde kadınların profesyonel gelişimi, esnek çalışma saatleri, çocuk bakımı ve ücretli ebeveyn iznine dayalı kültürü destekliyor.

    Öte yandan Lenovo’nun çalışanlarının bir araya geldiği New and Expecting Mothers Outreach (NEMO) adlı oluşum, iş ve annelik arasında denge kurmak üzere bilgi ve kaynak sağlarken, yardımcı olmaya hazır bir topluluk ortamı da sunuyor. Kuruluş; hamile kadınlar için otopark alanları ve ofise geri dönen yeni anneler için ise özel emzirme odaları gibi olanakları çalışan kadınlara sunmak üzere çalışıyor. Lenovo ayrıca, uygun şartlara sahip bütün çalışanlar için esnek ‘evden çalışma’ fırsatları da sunuyor.

    Working Mother Medya Grubu başkanı Subha Barry, her yıl yayımladıkları liste ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Her yıl En İyi 100 Şirketi kutlamayı dört gözle bekliyoruz. “En İyi 100” şirketin tümünün çalışan ebeveynler için oluşturduğu programlar ve ilkeler, bir mükemmellik standardını ortaya koyuyor. İnovasyonlar gerçekleştirmeye devam ettikleri ve çalışan annelerin gereksinimlerini karşıladıkları için onları kutluyoruz.”

    Global düzeyde kadınların teknoloji sektörüne katılmasını teşvik etmeyi ve kadın girişimciliği desteklemeyi sürdüren Lenovo, çalışan annelere sundukları imkanların yanı sıra globalde kadın – erkek çalışan oranının eşitlenmesi için öncülük ediyor. Aynı doğrultuda Lenovo Türkiye de kadın erkek çalışan oranını eşitlerken, çalışan annelere esnek koşullar sunuyor.

    Lenovo, kadınları teknolojiye katmanın yolunun pembe ürünler yaratmakla değil, kadınların üretim ve tasarım sürecinde de yer almalarını sağlamakla olabileceğini vurgulamaya devam ediyor.

    Çalışanlarının yarısı kadın olan ve çalışan anneleri sağladığı imkanlarla destekleyen Lenovo Türkiye’de de şirketin üst düzey yönetimindeki 7 yöneticiden en kritik 3 pozisyonda kadın yöneticiler bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.