DOLAR 32,5873
EURO 34,7821
ALTIN 2505,522
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Lenovo’nun teknoloji sayesinde “çeşitlilik ve kapsayıcılık” farkındalığı arttı

    Lenovo’nun teknoloji sayesinde “çeşitlilik ve kapsayıcılık” farkındalığı arttı
    03.12.2018
    A+
    A-

    Teknoloji devi Lenovo, Dünya Kadınlar Forumu’nda “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusundaki ilk araştırma raporunu sundu. Lenovo dünya çapındaki araştırmasını Çin, A.B.D., İngiltere, Almanya ve Brezilya’nın olduğu 5 farklı ülkede 5000 kişiyle gerçekleştirdi. Lenovo, raporunda teknolojinin “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusundaki farkındalığı olumlu yönde geliştirerek dünyayı birbirine yakınlaştırdığını ortaya koydu.

    Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, 14- 16 Kasım tarihlerinde Paris’te gerçekleştirilen “Ekonomi ve Toplum için Kadınlar Forumu”’nda sunduğu araştırma raporunda “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusunun kritik önemiyle ilgili farkındalığın, çalışma yerine ilişkin beklentilerde üst sıralara tırmandığını bildirdi. Çin, A.B.D., İngiltere, Almanya ve Brezilya’nın olduğu 5 farklı ülkede 5000 kişiyle yapılan araştırmaya göre dünya çapında farklı ülkelere ve kültürlere ait olan insanlar arasında “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusuna verilen değer arttı.

    Araştırmaya göre insanlar “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusunu istihdam, sağlık hizmetleri ve eğitimin hemen ardından kritik bir konu olarak derecelendirdiler. Araştırmaya katılanlar, teknolojinin, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusunu olumlu yönde geliştirerek dünyayı birbirine yakınlaştırdığını belirttiler.

    Lenovo’nun global düzeydeki araştırmasına katılanlar, diğerleriyle karşılaştırıldığında, teknoloji sektörünün “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusunu daha iyi geliştirebileceğini belirttiler. Teknoloji sayesinde, dünya vatandaşlarının tüm kesimlerinden çeşitli fikirlerin ve katılımının sağlanabilmesi, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konusunun tüm yönlerinde fark yaratmak için büyük bir fırsat yaratıyor.

    Lenovo’nun CEO’su Yang Yuanqing ise konu hakkında şöyle konuştu: “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konusunun daha fazla kabul görmesi, insanların değerlerinde önemli bir değişim olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca, artık artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik, 5G ve yapay zeka gibi çeşitli, yaratıcı ve kapsayıcı düşünce yapılarını gerektiren, yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin takip edilmesiyle birlikte, bu konu daha da önemli hale geliyor. Kendi işimizde ve tüm işlerde çeşitlilik zorunluluğu hiç bu kadar net olmamıştı.”

    Lenovo, ilk “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” raporunda gerçekleştirdiği dünya çapındaki araştırmayı öne çıkardı. Lenovo, rapor doğrultusunda iş dünyasında çeşitliliğin ve kapsayıcılığın işin geneline dahil edilmesi için şirketin stratejilerini, programlarını ve ilkelerini paylaşarak, şirketin 160 ülkede Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konusuna odaklanmasının ayrıntılarını verdi.

    Lenovo’nun raporu “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusunu bütünsel bir biçimde ele alarak, şirketin, 2020 yılına kadar, global çapta üst düzey yöneticilerin en az %20’sinin kadınlar olması konusundaki taahhüdünü gösteriyor. Ayrıca Lenovo, aynı zaman diliminde, %28 veya daha yüksek oranda Asyalı, Siyahi, İspanyol kökenli, Amerikan Yerlisi, iki veya daha fazla ırktan çalışanın ve/veya Hawaii veya Pasifik Adalı çalışanın temsil edildiği bir ABD üst düzey yönetici ekibini oluşturmayı hedeflediğini açıkladı.


    Lenovo’nun Çeşitlilik Yöneticisi Yolanda Conyers
     ise konu hakkında şöyle konuştu: “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, bizim için global bir zorunluluktur. Bu, yalnızca en iyi ve devrim niteliğinde fikirleri benimsememizi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimizin gereksinimlerini daha iyi anlamamıza ve ele almamıza da olanak veriyor.”

    “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konusunun, artık genel olarak dünya çapında temel bir gereklilik haline gelmesiyle birlikte, Lenovo, tutum ve davranışlarda önemli, gerçek bir değişimi desteklemek için bu değerlerin artık ön plana çıkarıldığını kabul ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.