DOLAR 32,3294
EURO 35,0525
ALTIN 2295,409
BIST 9014,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Levent Pelesen: Türkiye’nin enerji verimliliğinde çıta atlaması gerekiyor

    Levent Pelesen: Türkiye’nin enerji verimliliğinde çıta atlaması gerekiyor
    12.01.2018
    A+
    A-

    Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) ENIPE 2018 Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı ve Zirvesi’nde yerini aldı. İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, “Enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’nin, dünya pazarlarında rekabetçi kalabilmesi için enerji verimliliğinde çıta atlaması gerekiyor” dedi.

    Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılışına katıldığı ENIPE Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı ve Zirvesi, ‘Üretici ve Tüketicinin Buluşma Noktası’ temasıyla başladı. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, bu yılın zirve konusu ’Binalarda Enerji Verimliliği ve İnovasyon’ olarak belirlendi.

    11 Ocak’ta başlayıp 14 Ocak’ta sona erecek fuarın ikinci günü düzenlenen Binalarda Enerji Verimliliği ve İnovasyon Zirvesi’ne, sektör temsilcileri, STK Başkanları, kamu yöneticileri ve enerji verimliliği alanında uzman yerli ve yabancı isimlerin konuşmacı olarak katıldı. İZODER Başkanı Levent Pelesen, zirvede, enerji verimliliği ile ilgili güncel verilerin yanı sıra, neler yapılması gerektiğini, katılımcılarla paylaştı.

    İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Binalarda enerji verimliliği ile direkt ilişkili ısı yalıtımı, Türkiye ekonomisi ve son kullanıcı için büyük önem arz ediyor. Bu konuda vatandaşların doğru bilgilere sahip olması çok önemli çünkü yalıtımla kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla harcanan enerjiden ortalama yüzde 50 tasarruf sağlanıyor. Bu da doğalgaz ve eletrik faturalarını yarı yarıya düşürdüğü için konut sakinlerinin bütçesini ve konforunu direkt ilgilendiriyor. Isı yalıtımının maliyeti de yüksek değil. Yeni yapılan bir binada ısı yalıtımının maliyeti, toplam maliyetin yüzde 2 ila 5’i kadardır. Son derece makul bir maliyetle uygulanabilen ısı yalıtımı sayesinde, her mevsim sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam alanına sahip oluyoruz. Ayrıca binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü %37 ile binalarda yapılan tüketim, toplam enerji tüketimimizde en yüksek paya sahip. Türkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek, ülkemizin toplam enerji faturasını yaklaşık %15 azaltmamız mümkün” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.