DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    LG, ThinQ ile Yapay Zeka Vizyonunu tek çatı altında topluyor

    LG, ThinQ ile Yapay Zeka Vizyonunu tek çatı altında topluyor
    21.12.2017
    A+
    A-

    LG, ThinQ ile kullanıcı odaklı yapay zeka vizyonunu bir adım öteye taşıyor.

    LG Electronics (LG), yapay zekadan yararlanan beyaz eşya ve tüketici elektroniği alanındaki ürün ve servislerini, 2018 yılında ThinQ çatısı altında birleştireceğini duyurdu. LG ThinQ ürün ve hizmetleri, LG’nin kendi DeepThinQ teknolojisi de dahil olmak üzere çeşitli AI (Artificial Intelligence-Yapay Zeka) platformlarını kullanarak, derin öğrenme ve birbirleriyle iletişim kurma becerisine sahip olacak.

    LG, CES 2017’de duyurusunu yaptığı DeepThinQ ile yapay zeka alanında önemli bir adım atarken, yıl içerisinde tüm premium cihazlarına Wi-Fi teknolojisini entegre edip çalışmalarına hız vermişti. Haziran ayına gelindiğinde ses, görüntü ve algılayıcıları tanıyıp, keşfedebilen ve öğrenen teknolojilerde yer alan çeşitli AI araştırmalarını birbirine bağlamak için Seul’deki Yapay Zeka Laboratuarı’nı şirketin CTO’su altında birleştirdi. LG Yapay Zeka Laboratuvarı, dünyanın ilk “mekansal öğrenme” özelliğine sahip klima cihazının yanı sıra akıllı buzdolapları, çamaşır makineleri ve robot elektrikli süpürgelerinin geliştirilmesine katkıda bulundu.

    “ThinQ markası ile amaçlanan, LG akıllı ürün ailesinin, tüketicilerimizin yaşamını daha iyi ve kaliteli hale getirmek için her zaman onları düşündüğümüzü vurgulamaktır.” açıklamasını yapan LG Küresel Pazarlama Merkezi Müdürü Han Chang-lee sözlerine şöyle devam ediyor: “Teknolojide bir sonraki adım yapay zeka. Bu noktada beyaz eşya ve tüketici elektroniğinde pazar lideri bir firma olarak, Yapay Zeka teknolojisini daha erişilebilir kılma ve tüketicilerin gözünde korkutucu olmaktan çıkarmak adına sorumluluk taşıyoruz.”

    LG 9-12 Ocak’ta, CES standında oluşturulacak ThinQ alanında, 2018 yılında pazara sunacağı yapay zekaya sahip ürün yelpazesini sergileyecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.