DOLAR 32,5254
EURO 34,9015
ALTIN 2439,594
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Life Fitness egzersizlerin yanlış bilinen tekniklerine dikkat çekiyor

    Life Fitness egzersizlerin yanlış bilinen tekniklerine dikkat çekiyor
    11.09.2018
    A+
    A-

    Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, Squat, Lunge, Plank ve Pushup egzersizleri sırasında sıklıkla yapılan yanlışlıkların üzerinde duruyor, hareketlerin nasıl doğru bir biçimde yapılması gerektiğini anlatıyor.

    Tüm dünyadaki fitness tesislerinde güvenilir ve popüler ekipmanlarıyla kullanıcılara farklı çözümler sunan Life Fitness, sporu daha eğlenceli ve faydalı bir şekilde deneyimlemek isteyenler için antrenman çözümleri sunuyor. Life Fitness’ın eğitim platformu olan Life Fitness Akademi’nin profesyonel fitness eğitmenleri doğrudan etkileşim sağlayan fitness önerileri veriyor.

    Squat esnasında güç yere doğru aktarılmalı

    Squat’ın etkili ancak sakatlanma riski yüksek bir egzersiz olduğuna dikkat çeken Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer,‘’Squat egzersizinde sakatlık riskini en aza indirmek için diz kapağının arkasında kalacak yükseklikteki bir kutuya oturuş yapılarak egzersiz gerçekleştirilebilir. Bu sırada anatomik duruş gereği bacaklar omuz genişliğinde açılmalı ve omurganın doğal yapısı korunmalıdır. Otururken diz kapakları ayak parmak uçlarının gösterdiği yöne doğru bükülmelidir. Diz kapakları içe doğru birbirine yaklaşıyorsa; egzersiz esnasında bunu engellemek için dizlerin arasına bir top yerleştirilmesi hareketin doğru yapılmasına yardımcı olacaktır. Diz kapağı etrafında bulunan kaslara yönelik uygulanacak kuvvetlendirici ve düzeltici egzersizler ile bu durum uzun vadede kalıcı olarak düzeltilebilir. Squat sırasında gövdenin üst kısmının öne doğru bükülmesi merkez bölge kaslarının kuvvetsiz olduğunu gösterir. Bu durumda karın ve bel çevresinde bulunan kaslara yönelik esneklik ve güç çalışmaları uygulanmalıdır. Ağırlık kullanarak yapılan Squat egzersizlerinde omurganın bu yönelimine engel olabilmek için bilenen nefes tekniğinin aksine oturuşa başlamadan nefes almalı, oturuş esnasında nefes tutmalı ve kalkış tamamlanmak üzereyken nefes verilmelidir. Egzersiz sonrasında bacağın yalnızca üst ve ön kısmında bir kas ağrısının hissedilmesi ise bacak kaslarının dengeli kullanılmadığını gösterir. Bacağın arka kısmı ve kalça bölgesinde bulunan kasların daha aktif çalışması için yere basarken topuklar dominant kullanılmalı ve ayak çukuru korunmalıdır. Bu şekilde güç yere doğru aktarılır ve kaslar arasında olması gereken yük paylaşımı yapılır. Squat sonrası bacağın üst ve ön kısmındaki istenmeyen kalınlaşma için bu uygulama tekniğinin uygulanması yararlı olacaktır” diyor.

    Lunge denge koordinasyonu sağlar

    Yılmazer, “Bacaklar arasında güç ve ölçü bakımından bir eşitsizlik varsa Lunge egzersizinin uygulanması fayda saylayacaktır. Vücut dengesinin kontrol altında tutulması gereken bu egzersize yeni başlarken ilk adımlar bulunan yerde arkaya doğru atılmalır ve olası denge kaybı için tutunacak bir desteğe yakın konumda bulunulmalıdır’’ diye belirtiyor.

    Belin çukurlaşmamasına dikkat edilmeli

    Pushup ve Plank’ın ise dinamik ve statik kasılmalardan oluşan en etkili merkez bölge egzersizi olduğuna değinen Yılmazer, “Bu iki egzersiz esnasında da bel çukuru oluşturmamaya dikkat edilmelidir. Leğen kemiği karın kasları sıkılarak öne doğru kitlenmeli, kolların ve ayakların konumu, vücut yükünü doğru dağıtabilmesi ve olası sakatlıklardan korunması için birbirine paralel olmalıdır” diye söylüyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.