DOLAR 32,3432
EURO 35,1016
ALTIN 2240,859
BIST 8891,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Liseliler, gizli kamera çekimlerini engelleyecek aparat geliştirdi

    Liseliler, gizli kamera çekimlerini engelleyecek aparat geliştirdi
    26.04.2018
    A+
    A-

    Ulus Özel Musevi Lisesi genç girişimcilerinin kurduğu Blixed adlı şirket, Türkiye Genç Başarı Eğitim Vakfı 3X Şirket Programı’nda finalist oldu. Blixed şirketini kuran gençler, telefon ve bilgisayarların gizli kamera çekimlerini engelleyecek bir aparat geliştirdi. Bu sıra dışı inovasyon ile finalist olarak Türkiye Ticaret Fuarı’na davet edilen gençler, ürünün satışından elde edecekleri geliri Tohum Otizm Vakfı’na bağışlayacaklar.

    Blixed’i kuran gençler, telefon ve bilgisayarların gizli kamera çekimlerini engelleyecek aparatı geliştirme süreci hakkında şu bilgileri verdi:

    “BİLİYOR MUSUNUZ; HEPİMİZ SÜREKLİ İZLENİYORUZ!”

    “Ulus Özel Musevi Lisesi olarak son beş yıldır okulumuzun danışman öğretmenleri liderliğinde bu programa katılıyoruz. Senenin başında toplanıp şirketimizi kurduk ve görev dağılımlarımızı yaptıktan sonra çok uzun bir süre ürünümüzün ne olacağı konusunda araştırmalar yaptık. Ortak fikrimiz hem inovatif hem de insanlığın işine yaracak bir ürün tasarlamaktı. Şirket çalışanlarımızdan birinin “Biliyor musunuz hepimiz sürekli izleniyoruz hatta şu anda bile” demesiyle işe koyulduk. Ürünümüz telefon ve bilgisayarların gizli kamera çekimlerini engelleyecek bir aparat olacaktı. O günden sonra çalışmalarımız hızla devam etti. Üretim departmanımız öncülüğünde taslaklar, çizimler hazırlandı. 3D yazıcılarda denemeler yaptık. Pazarlama departmanımız ürünümüzü anlatan afişler hazırladı. Ürünümüzün kullanımını anlatan kısa bir film çektik. Ticaret Fuarı’nda jüri değerlendirmesi sonucunda, 50 İstanbul şirketi arasından finale kalan ilk 10 şirketten biri olduk. 12 Mayıs’ta da finalde Türkiye genelinde 30 şirket içinde yarışacağız. Önümüzdeki üç haftalık süreçte sponsor görüşmelerimiz son hız devam edecek. Hedefimiz, şirketimizin hisse senedi sahiplerine kar paylarını dağıttıktan sonra Tohum Otizm Vakfı’na bağışlamak istediğimiz hedef rakama ulaşmak.”

    TÜRKİYE FİNALİ

    Türkiye Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın liseli gençlerin “İş fikri geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma, işletme ve tasfiye etme tecrübesini” deneyimlemesine olanak sağlayan “3X Programı”na bu yıl 351 genç girişimci şirket katıldı. Seçilen 30 finalist şirket, Mayıs ayında gerçekleşecek 2018 Türkiye Finali’nde “En İyi Stant, En İyi Satış/Pazarlama, En Yaratıcı Ürün, En İyi Şirket Ödülleri”kategorilerinde yarışacak. Kazanan şirket, temmuz ayında “Avrupa Yılın Şirketi Yarışması”na katılmaya hak kazanacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.