DOLAR 32,509
EURO 34,7838
ALTIN 2424,752
BIST 9710,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Litostroj Türkiye ile yüksek verimli türbin ve jeneratör

    Litostroj Türkiye ile yüksek verimli türbin ve jeneratör

    Energo-Pro’nun bir parçası olan Litostroj Türkiye, çevre ile uyumlu türbin ve jeneratör için yakın zamanda üretime başlayacak. Energo-Pro’nun yatırımı olan Karakurt Barajı ve HES projesinde 100MW kurulu güç için kendi türbin ve jeneratör üretimlerini gerçekleştirecek olan firma, yerli üretimlerin yanında müşteriye özel işletme ve bakım çözümleri ile de enerji sektörü yatırımcılarına önemli faydalar sağlamayı hedefliyor.

    Energo-Pro, Orta-Doğu Avrupa’yı kapsayan geniş bir coğrafyada hidroelektrik santral yatırımları ve geliştirdiği işletme prensiplerine uygun çalıştırdıkları işletmeleriyle sektörde öne çıkıyor. Toplam 6 ülkede 36 adet hidroelektrik santral işleten Energo-Pro, Türkiye’de Sivas, Tokat, Ankara ve Artvin’de bulunan toplamda 5 hidroelektrik santralinde 100MW kurulu güç ile yıllık yaklaşık 610GWh enerji üretiyor. Energo Pro’nun bünyesinde yer alan Litosroj Engineering, 100 yıllık tecrübe ve birikimiyle Türkiye’de enerji yatırımcılarına yerli, verimli, üstün teknolojiye sahip üretim, müşteriye özel işletme bakım çözümleri ile hizmet vermeyi planlıyor.

    Yerli kaynaklarda maksimum verim

    Çek Cumhuriyeti ve Slovenya’da bulunan fabrikalar ve Blansko’da yer alan test laboratuarlarının yanında Kanada, ABD, İzlanda ve Mısır’da da faaliyet gösteren Litostroj Power‘ın Ar-Ge çalışmalarına odaklandığını belirten Energo-Pro Genel Müdürü Celal Kozumali, Doğal kaynakları en yüksek verimi sağlayacak  elektrik üretimine dönüştürmek amacıyla 100 yıllık Litostroj teknolojisini Türkiye’ye getirdiklerini ifade etti.

     

    Fabrikada üretilecek türbinlerin yüzde 95 ve jeneratörlerin ise yüzde 97,5’a varan verimlere ulaşacağını belirten Energo-Pro Genel Müdürü Celal Kozumali, bu sayede doğal kaynakları, verimli üretimler kullanarak enerji yatırımcısının yüzde 100 yerli yatırım yapabileceğini, bununda ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ve dışa bağımlılığı azaltacağını ifade etti. Celal Kozumali sözlerine şöyle devam etti:Üreteceğimiz türbin ve jeneratörleri 5 yıllık garanti kapsamıyla ve üstün bakım hizmeti ile enerji yatırımcılarına sunacağız. Yatırımcı, santrali işletmeye aldığında her türlü bakım ve onarım çalışmasında en kısa süre içinde Türkiye’nin her noktasında yanında olacağız. Yerli kaynakların kullanımını yerli üretimle en üst verime ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.