DOLAR 32,5352
EURO 34,9361
ALTIN 2437,901
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Londra Finans Merkezi Başkanı Charles Bowman’dan Türkiye ziyareti

    Londra Finans Merkezi Başkanı Charles Bowman’dan Türkiye ziyareti
    25.09.2018
    A+
    A-
    Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı, finans sektöründe ve profesyonel alanlarda bağları güçlendirmek için Türkiye’de
     
    Birleşik Krallık’ın finans ve profesyonel hizmetler sektörlerinin elçisi Lord Mayor of London (Londra Finans Merkezi Belediye Başkanı) Charles Bowman, beraberindeki iş heyetiyle bu hafta İstanbul’u ziyaret ediyor. Ziyaret, City of London ile ticari bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.
     
    İstanbul ziyareti sırasında Lord Mayor Charles Bowman, hükümet yetkilileri ve iş dünyasından liderlerle, denetleyici ve düzenleyici kurumlarla ve ticaret örgütleriyle Londra ve Türkiye arasındaki iş bağlantılarını güçlendirmeye odaklanan toplantılar gerçekleştirecek. Lord Mayor’ın ziyareti Türk finans teknolojileri sektörü, önde gelen Türk yatırımcılar ve Türkiye’deki İngiliz Ticaret Odası temsilcileri ile toplantıları da kapsayacak.
     
    Lord Mayor Bowman, yüz yıllar öncesine dayanan bir makamın 690’ıncı sahibi olarak Londra’nın ‘Square Mile’ olarak adlandırılan finans bölgesinin lideri. Görevde bulunduğu bir yıl boyunca 27 ülkeyi ziyaret etti. Charles Bowman’ın uzmanlığı muhasebe alnında ve kendisi aynı zamanda PwC Londra’da Senior Partner olarak görev alıyor.
     
    Lord Mayor’a bu ziyaretinde City of London’dan eşlik eden üst düzey heyette finans teknolojileri, varlık yönetimi ve girişim sermayesi gibi alanların önde gelen temsilcileri yer alıyor.
     
    Türkiye ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Charles Bowman, şunları dedi:
     
    “City of London’ın uzun dönemli stratejik ortağı olan Türkiye’yi ziyaret etmeyi geçen yıl göreve geldiğimden bu yana dört gözle bekliyordum.
     
    Birleşik Krallık-Türkiye iş ilişkileri konusunda hükümetin ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunmaya, özellikle Birleşik Krallık ve Türkiye’nin karşılıklı büyümeyi teşvik etme konusunda ne şekilde ortaklık yapabileceğine odaklanmaya can atıyorum. Altyapı, İslami finans, finans teknolojileri ve varlık yönetimi özellikle üzerinde duracağımız konular arasında yer alıyor.
     
    Birleşik Krallık ve Türkiye halihazırda çok güçlü ticari ilişkilere sahip. Eminim ki bizim iş ilişkilerimiz gelecek yıllarda da derinleşecek ve büyüyecektir.”
     
    Lord Mayor’ın ziyareti innovasyon ve finansal ve profesyonel hizmetlerin finans teknolojileri gibi alanlarda yer alan start-up’ların büyümesini nasıl destekleyeceğine de odaklanacak.
     
    Lord Mayor’ın, Deloitte’un ‘Birleşik KrallıK’ta İş Yapmak’ konferansında konuşmacı olması ve City of London’ın gücü ve Birleşik Krallık-Türkiye işbirliği için fırsatlar üzerine konuşması bekleniyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.