DOLAR 32,5297
EURO 34,9121
ALTIN 2440,175
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    M​obilya alışverişi için çifte fırsat

    M​obilya alışverişi için çifte fırsat
    07.11.2018
    A+
    A-

    Mobilya sektörünün ve vatandaşın merakla beklediği KDV’de indirim haberi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi.Mobilya sektörünün ilgiyle karşıladığı vergi indirimi ile ilgili açıklama yapan Ergül Mobilya Genel Müdürü Mustafa Kiraz, Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında yaptığımız yüzde 40 + yüzde 10 indirim sonrası, KDV indiriminin sektörü yeniden canlandıracağını belirtti. Kiraz, “ Normalleşme sürecinde yapılan tüm çalışmaların her zaman destekçisiyiz. Yapılan bu çalışmalarla hem üretici hem de tüketici kazanarak ekonomimiz yeniden hareketlenecek” dedi.

    Mobilyada KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesinin kötüye giden sektörü yeniden hareketlendireceğini söyleyen Ergül Mobilya Genel Müdürü Mustafa Kiraz, “Dolar kurunda artış yaşanması aynı zamanda birçok üründe fiyatların artmasına neden oldu. Ekonominin kötü gidişatına dur demek için yaptığımız yüzde 40 indirime ek yüzde 10 indirim sektörün kısa zamanda hareketlenmesini sağladı. Bu indirimlerimizi 2019 kreasyonumuz için de uygulayarak vatandaşın istediği ürüne uygun fiyata ulaşmasını sağlayacağız. Ekonomimizin normalleşmesi ancak birlik ve beraberlik ile sağlanacak. Bu çalışmalar sayesinde hem vatandaşımız hem de üreticiler kazanacak. Özellikle evlenecek çiftlerin ve evini yenilemek için bekleyenlerin sevineceği bu haber, hem istihdam hem de ihracat artacak” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.