DOLAR 32,5764
EURO 34,7906
ALTIN 2501,145
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Madencilik sektörüne yönelik yeni kestirimci bakım çözümü

    Madencilik sektörüne yönelik yeni kestirimci bakım çözümü
    26.12.2018
    A+
    A-

    Metso, öğütme devrelerinin çalışma süresi ve performansını maksimize etmeyi amaçlayan maden ekipmanlarına yönelik yeni kestirimci bakım çözümü ile dijital Metso Metrics çözümlerine bir yenisini daha ekledi.

    Çözüm, 14 Kasım’da Philedelphia’da Rockwell Automation’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Automation Fair’de tanıtıldı.

    Metso Metrics global madencilik sektöründeki müşterilerin ekipman ve süreçlerindeki görünürlüğü ve içgörüleri analitik, koşullu görüntüleme ve kestirimci bakım gibi Metso uzmanlığınca desteklenen çözümler aracılığıyla artırmak için tasarlanmıştır.

    Gelişmiş teknoloji ve uzmanlığın bir araya gelmesi müşterilerle işbirliğini artırarak, varlıkların güvenilirliğini ve optimizasyonunu artırarak Metso hizmetlerini müşterilerine daha da yakınlaştıracak.

    Metso Chief Digital Officer’I Jani Puroranta konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Bugün maden tesislerinde verimi artırmanın anahtarı mevcut varlıkların ve süreçlerin optimizasyonundan geçiyor. İşte bu noktada dijitalleşme ve uzman desteği – doğru verileri doğru insanlarla buluşturmak – büyük önem kazanıyor. Metso Metrics gibi yenilikçi dijital araçlarla, maden işleme tesisleri reaktif moddan proaktif bir moda geçebilir ve sürekli iyileşmeye odaklanabilir.

    Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) çözümü, Microsoft® Azure™ destekli Rockwell Automation FactoryTalk Cloud platformu üzerine inşa ediliyor. Metso ekipmanlarında süreç performansını değerlendirmek için kullanılan yüzlerce sensörden güvenli bir şekilde bilgileri toplayan çözüm, eskiyen ve bozulmak üzere olan parçaları da öngörebiliyor. Metso performans takımları, verileri gelişmiş makine öğrenmesi algoritmalarının desteğiyle analiz ederek müşterilerin ekipman operasyon ve süreçlerini optimize etmeye yardımcı oluyor.

    Rockwell Automation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret, işbirliğine ilişkin şunları söyledi: “Madencilik şirketlerinin güvenlik ve verimi artırıp, enerji tüketimini azaltmak ve daha doğru karar alabilmek için süreçlerinin, ekipman performanslarının ve tedarik zincirinin görünürlüğünü artırması gerekiyor. Bu bağlı maden çözümleri madencilik şirketlerini operasyonlarından ölçülebilir somut faydalar sağlamasına olanak sağlar, daha iyi işbirliğini mümkün kılar ve verimi artırır.”

    Yeni madencilik çözümü Metso’nun dijital hizmetlerine en son katılan çözüm. Çözüm Metso’nun birincil döner kırıcıları, eksantrik kırıcıları ve titreşimli eleklerinde kullanılabiliyor. Gelecekte cevher işleme tesislerindeki diğer maden işleme ekipmanlarına yönelik çözümler de portfolyodaki yerini alacak. İlk nesil Metso Metrics çözümleri taş ocakları ve yüklenici tesislerdeki toplam üretimi optimize etmek için 2017 yılında piyasaya sunulmuştu. Metso benzer bir çözümü de atık geri dönüşüm ekipmanları için geliştirdi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.