DOLAR 32,5952
EURO 34,7976
ALTIN 2404,307
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mahmut Başyazıcıoğlu: İnşaat sektörü güven veriyor

    Mahmut Başyazıcıoğlu: İnşaat sektörü güven veriyor
    23.06.2017
    A+
    A-

    TÜİK, Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye’de 2017 Mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 1,5 artarak 116 bin 558 oldu.” Sektör temsilcilerinden Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu, “İnşaat sektörü güven veriyor” dedi.

    Mahmut Başyazıcıoğlu / Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde belirttiği yüzde 5’lik büyüme beklentisi TÜİK verileriyle de desteklenmiş oldu. Yakaladığımız bu büyüme trendi ile G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’ın ardından üçüncü sırada geliyoruz. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün de bu trendle doğru orantılı büyüme göstermesi geleceğimize olan güvenimizi daha da arttırdı. TÜİK’in açıklamış olduğu son verilere göre Türkiye genelinde konut satışları 2017 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 oranında artarak 116 bin 558 oldu. Çıkan sonuçlar da gösteriyor ki konut alımı hâlâ en güvenilir ve kazançlı yatırım aracı olmaya devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.