DOLAR 32,4735
EURO 34,9396
ALTIN 2436,455
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mahmut Dereli: Dünyada 10 milyon acil konut ihtiyacı var

    Mahmut Dereli: Dünyada 10 milyon acil konut ihtiyacı var
    24.03.2018
    A+
    A-
    Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, inşaat sektöründeki firmalara dünyaya açılma çağrısında bulundu. Dünyada 10 milyon acil konut ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Dereli, 1 trilyon dolarlık bir pazar var dedi…

    Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, inşaat sektöründeki firmalara dünyaya açılma çağrısında bulundu.

    1 TRİLYON DOLARLIK PAZAR
    Birçok ülkede inşaat sektörü için büyük fırsatların bulunduğuna dikkat çeken Dereli, 10 milyon acil konuta ihtiyaç olduğunu söyledi. Dünyada 1 trilyon dolarlık bir Pazar olduğunun altını çizen Dereli, “Türkiye inşaat sektöründe dünyada Çin ile birlikte lider konumda. Torkam İnşaat olarak “80 milyon değil 8 milyar için kolları sıvamak gerek” sloganı ile Türk inşaat sektörünü dünyaya açılma çağrısında bulunuyor. Böylelikle Türk inşaat sektörünü dünyada açık ara liderliğe taşıyabilir” diye konuştu.

    YURTDIŞINDA SOSYAL KONUT HAMLESİ
    Torkam’ın yurtdışı yatırımlarına da değişen Mahmut Dereli, “İlk projemizi Bulgaristan’da yaptık, Ruslara sattık. Bölgede yeni bir kentsel dönüşüm projesi için çalışıyoruz. Bir ay içinde bu projemize de başlayacağız. Sosyal konut üretim hamlesi için 2014’te Cezayir pazarına girdik. Orada 6 bin konutun yapımına devam ediyoruz. 250 milyon dolarlık bir iş hacmimiz var. Hedefimiz 2023’e kadar 1 milyar dolara çıkmak” dedi.

    HEDEF 2023’E KADAR 15 MİLYOR TL
    Torkam olarak 2023’e kadar 15 milyar TL iş hacmi hedeflediklerini belirten Dereli, bunun 1 milyar TL’sini dış pazarda kalanını ise iç pazarda hedeflediklerini dile getirdi.

    TORKAM E5 NİSAN’DA SATIŞTA
    Küçükçekmece’deki yeni projeleri Torkam E5’e Nisan ayında yapımına ve satışına başlamayı planladıklarını ifade eden Dereli,”900 milyon TL’lik bir iş büyüklüğüne sahip Torkam E5 projemize Nisan gibi başlamayı planlıyoruz. Elimizdeki konut sayısının 3 katı talep aldı. Projede metrekaresi 7 bin 500 TL’den satışlara başlayacağız” diye konuştu.

    KONYA TEMAŞEHİR GAYRİMENKUL YATIRIM FONU GELİYOR
    Türkiye’de bir ilke imza atarak “Gayrimenkul Yatırım Fonu” kuracaklarını belirten Dereli, “Emlak Konut GYO ile birlikte geliştirdiğimiz Temaşehir Konya projesindeki 163 adet ticari üniteyi bir fona devredeceğiz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak” dedi.

    EMLAK KATILIM BANKASI KURULSUN
    Türkiye’de inşaat sektörünün son 10 yılda 100 milyar dolarlık bir pazara dönüştüğünü kentsel dönüşümle birlikte 100 milyar dolarlık bir pazarın daha olduğunu ifade eden Dereli, “Türkiye’de sosyal konut ihtiyacı arsa arzındaki sıkıntılardan dolayı hat safhada. Bunun için bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bunlardan biri de bankacılık sektörü. Bazı bankalar bu sektöre yeterli hizmet veremiyor. Biz Emlak Katılım Bankası’nın kurulmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.