DOLAR 32,3298
EURO 35,0275
ALTIN 2281,636
BIST 8975,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mahmut Dereli: Konut satışlarının normalleşme sürecinden itibaren kademeli olarak artışını sürdüreceğini düşünüyorum.

    Mahmut Dereli: Konut satışlarının normalleşme sürecinden itibaren kademeli olarak artışını sürdüreceğini düşünüyorum.
    23.04.2020
    A+
    A-

    İnşaat ve gayrimenkul sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörüdür. Ekonomik büyümeye de katkı sağlayan bir sektördür. 10 yıllık sürece baktığımızda konut sektörünün 2,5 kat büyüdüğünü görüyoruz. Dünya ortalamalarına baktığımız zaman ülkemizde hızlı bir büyüme göze çarpıyor. Türkiye’de altın ile birlikte konut; hem yatırım, hem oturum anlamında birinci sırayı paylaşıyor. Rakamlarda bize konut alıcılarının bundan vaz geçmediklerini, konut almaya devam ettiklerini gösteriyor.

    2020 1. Çeyrekte konut satışları anlamında artışın devam ettiğini TÜİK rakamlarından görüyoruz. Ancak Nisan ayında salgın sebebiyle yatırımcılar öncelikle kendi güvenliklerini ve geçim ile alakalı gündemlerini ön plana almış durumdalar. Konut satışlarının normalleşme sürecinden itibaren kademeli olarak artışını sürdüreceğini düşünüyorum. Çünkü paranın mevduata gittiğini döviz ve TL mevduat artışlarından görebiliyoruz. Aslında 2020’nin başında konut kredi faizlerinin düşüklüğü yatırımcılar için büyük bir fırsat oluşturmuş, konut satışlarını artırmıştı. Bu süreçten sonra risk yönetimi ve yatırım planlamalarını şirketler masaya yatıracaktır.

    Bizde TORKAM İnşaat olarak yurt içinde ve yurt dışında projelerimize devam ediyoruz. Türkiye’de konuta her zaman talep vardır. Arz talep dengesine göre kendimizi hazırlıyoruz. Bugünlerde depreme dayanıklı konutlar ve kentsel dönüşüm projeleri sektörün gündemindeydi. Buna ek olarak şimdide ülkemizin ve dünyanın hesap etmediği koronavirüs salgını ortaya çıktı. Haliyle buna göre dizayn edilecek yeni konut, rezidans, ofis ihtiyaçları doğacaktır.  Yapılarda teknolojik alt yapıların güçlendirildiği yeni dizayn toplantı salonları, spor odaları, destek odaları gibi yeni trendler ortaya çıkacaktır. Ayrıca materyal ve malzeme tarafında da dayanıklı ürünler şuan test ediliyor.  Önümüzdeki dönemde normalleşme sürecine gireceğimizi belirtmek isterim.

    TORKAM İNŞAAT İCRA KURULU BAŞKANI

    MAHMUT DERELİ

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.