DOLAR 32,5753
EURO 34,9942
ALTIN 2431,988
BIST 9750,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mahmut Okka: TL’ye dönen yatırımcı mevduatını gayrimenkulde değerlendiriyor

    Mahmut Okka: TL’ye dönen yatırımcı mevduatını gayrimenkulde değerlendiriyor
    25.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Eylül ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayındabir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. İnşaat sektörünün 40 yıllık tecrübeli şirketi Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, TÜİK verilerini değerlendirdi.

    Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu.Konut satışlarında, İstanbul 23 471 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip il olurken İstanbul’u, 13 bin 945 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, 7 bin 575 konut satışı ve yüzde 5,4 pay ile İzmir izledi. TÜİK verilerini değerlendirenOkkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “TÜİK verilerine göre; konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Kampanyalar devam ettikçe konut satışlarının özellikle Eylül ayında daha da hızlanmaya başlayacağını düşünüyorduk. Bu öngörümüz doğru çıktı. Eylül ayı içerisinde dövizdeki artış ile Türk lirasına dönen yatırımcılar, mevduatlarını gayrimenkulde değerlendirmeyi tercih etti. Konut satışlarının önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğine inanıyoruz ve yılsonuna kadar her ay bir önceki senenin aynı ayının satış rakamlarının üzerine çıkacağını düşünüyoruz ” dedi.

    Arma Menta’nın şimdiden yüzde 60’ı satıldı!

    Okkalar İnşaat’ın yatırımcısına şehrin göbeğinde Kartal Soğanlık mevkiğinde doğa dostu bir yaşam sunduğu Arma Menta projesinin 5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 60’ı satıldı. Projeyi 2019 yılının Haziran ayında tamamlamayı planladıklarını belirten Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “İstanbul’un yeni çekim merkezi Kartal’da hayata geçirdiğimiz Arma Menta projemizde 2017 Mayıs ayında çalışmalara başladık.ArmaMenta’yı bölgenin nabzını tutarak ve yatırımcıya yüksek kazanç vaadi ile hayata geçiriyoruz. Projenin şimdiden yüzde 60’ını sattık. Bu kadar kısa bir sürede büyük bir oranda satılması bizim için sürpriz bir sonuç değil. İnşaat sektöründeki deneyimimiz sayesinde yanılmadık. Yılsonuna kadar Maltepe ve Bağdat Caddesi projelerimizin ön satışlarına başlamayı planlıyoruz. Ayrıca hali hazır da Çengelköy ve Çekmeköy de yeni 2 farklı projenin de görüşmelerini yapmaktayız” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.