DOLAR 32,5513
EURO 34,7778
ALTIN 2492,395
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mahmut Okka: Yabancı yatırımcı ülkemizi tercih etti

    Mahmut Okka: Yabancı yatırımcı ülkemizi tercih etti
    19.01.2018
    A+
    A-

    TÜİK 2017 Konut Satış İstatistikleri açıklandı. Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka verileri değerlendirdi…

    Konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,1 artış gösterdi. Konut satışlarında 2017 yılında, İstanbul 238 bin 383 konut satışı ve yüzde16,9 pay ile ilk sırayı aldı. İstanbul gibi dünya markası olmuş bir şehirde markalı konut projelerini hayata geçiren inşaat firmaları sektörün büyümesine büyük katkı sağlıyor.  Sektörün bu yılı da büyüyerek kapatması lokomotif sektör olarak ekonomiye değer katmaya devam ettiğini gösteriyor. Sektör kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturuyor. Ekonomi iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan dalgalanmalardan etkilense de inşaat sektörünün 2018 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edeceğini öngörüyorum. 2016 yılına göre sektör 2017 yılında daha da büyük ivme kazandı. Özellikle yeni projelerin hayata geçirilmesi, kentsel dönüşüm sürecinin hız kesmeden devam etmesi hükümetimizin de bu anlamda gerekli adımları atmasından kaynaklanıyor.

    Yabancılara yapılan konut satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22,2 oranında arttı. Yabancılara yapılan konut satışlarında 2017 yılında ilk sırayı 8 bin 182 konut ile İstanbul, ikinci sırayı 4 bin 707 konut ile Antalya aldı. Antalya ve İstanbul’un yabancılar tarafında en çok bilinen ve markalaşmış önemli kentlerimiz olması yabancıların da tercihlerini bu yönde yapmalarını sağlıyor. Türkiye için dışarıdan yapılan bütün olumsuz algı çalışmalarına rağmen yabancı yatırımcının ülkemizi tercih edilmesi bizi bu anlamda ziyadesiyle memnun ediyor.

    Ayrıca sektörümüz açısından özellikle doğru projeleri doğru lokasyonlarda hayata geçiren şirketlerin, konut satışlarında bir sıkıntı yaşamayacağını söyleyebiliriz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.