DOLAR 32,5518
EURO 34,8735
ALTIN 2430,184
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mahmut Okka: Yabancıya konut satışlarının yükselmesinde yasaların etkisi büyük oldu

    Mahmut Okka: Yabancıya konut satışlarının yükselmesinde yasaların etkisi büyük oldu
    23.12.2017
    A+
    A-

    İnşaat sektörü kasım ayındaki konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, “Yabancıya konut satışlarının yükselmesinde yasaların etkisi büyük oldu” dedi.

    2017 yılında Türkiye’de yabancıya konut satışlarında sıçrama yaşandı. TÜİK’in verilerine göre 2017 yılı Kasım ayında 2 bin 152 konut satışı gerçekleşti. Yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 arttı. Yabancıların Türkiye’ye yatırım yapmasının en önemli nedenleri arasında son dönemde yabancıya konut satışları ile ilgili olarak çıkan yasaların konut satışını kolaylaştırması ve yabancıya konut satışında KDV uygulanmaması gibi nedenleri sayabiliriz.

    Son aylarda çok yüksek olmasa konut satışlarında belli bir oranda düşüş olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz 2017 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 oranında azalma olmuştu. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Kasım ayında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 oranında azaldı. Ufak bazı düşüşler yaşasak da sektör güvenli liman olma özelliğini koruyor.  2018 yılında düşüş olmaması için özellikle tapu harçlarında yeni yılda bir artış yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer ulaşılabilir fiyatlarla konut satışı yapılıyorsa özellikle markalı konut projeleri tercih ediliyor. Biz de Okkalar İnşaat olarak yaptığımız kampanyalarla sektörü destekliyoruz. Yapımına 2017 yılının Mart ayında başladığımız Arma Menta projemizde o günün şartlarında 2+1 daire satın alanlar 274 bin TL gibi bir miktar ödedi. Bugün aynı dairenin değeri 400 bin TL’ye tekabül ediyor. Markalı konut projeleri eğer doğru lokasyonda doğru fiyatlarla satışa sunulursa hem yatırımcısına yüksek kar sağlıyor hem de proje satışlarında herhangi bir düşüş yaşanmıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.