DOLAR 32,5837
EURO 34,813
ALTIN 2412,453
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Makarna, Lütfen’den Anneler Gününe özel kek tarifi

    Makarna, Lütfen’den Anneler Gününe özel kek tarifi
    04.05.2018
    A+
    A-

    Makarna, Lütfen! Kurucusu Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu yaklaşan Anneler Günü için annelerine kendi elleriyle kek yapmak isteyenler için “Ruşeymli, Marmelatlı Kek” tarifi verdi.

    Reçel, marmelat gibi tatlıları seven anneler “Şeker İlavesiz Ruşeymli Elma Soslu Kek” tarifini ister kendileri ve aileleri için isterlerse annelerine özel olarak hazırlayabilirler. Bayburtluoğlu; “Bu kekleri bütün anneler sevecek. Üstelik marmelatı hem kek için sos, hem çocuklar için dondurma, hem de sabah kahvaltılarında ekmek veya krep üstüne sürmek için kullanabilirsiniz. ” diyor.

    Bayburtluoğlu’ndan Elmalı Marmelat Tarifi

    Bayburtluoğlu; “Marmelatlı kekin çok basit bir tarifi var. Önce marmelatı yaparak işe başlamak gerekiyor” diyor. “1,5 kg elmayı yıkayıp ayıklayıp küçük ebatlarda doğrayın. Daha tatlı olsun, yoğun olsun derseniz bir bardak kuru üzüm koyabilirsiniz. Hepsini blenderdan geçirip az ateşte suyunu biraz uçurun. Soğuduktan sonra, dondurma yapmak isterseniz 3’te birini kenara ayırın, içine 2 tatlı kaşığı bal ekleyin ve kağıt bardaklara bölüştürüp kahve karıştırıcısı saplayarak dondurma/sorbe olsun diye derin dondurucuya atın. Bir iki saat bekletin. Çıkarınca kağıt bardakları zaten yırtabiliyorsunuz.

    Kalan sosu yine aynı oranlarda bal ile karıştırarak kahvaltılık marmelat olarak kullanabilirsiniz.” diye konuştu.

    Bayburtluoğlu’ndan Şeker İlavesiz Ruşeymli Elma Soslu Kek
    Malzemeler:
    1,5 bardak un
    2 yemek kaşığı ruşeym
    3 yumurta
    1 bardak (yaklaşık 150 gram) kuru üzüm
    Yarım bardak yoğurt
    Yarım bardak zeytinyağı

    Vanilya özütü ya da 1 paket şekerli vanilin
    1 paket kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı tuz

    Fransızların yoğurtlu kekinin bir başka versiyonu olan bu kek, bu tarifte ruşeymli ve şekersiz olarak yorumlanıyor.

    Buğdayın özü olan ruşeym sağlığa faydası ve besin değeri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

    Bayburtluoğlu ruşeymin un ve irmik kullanılan her tarifte bir iki kaşık kendine yer bulabileceğini söylüyor. Şekersiz olması için ise kuru meyveler kullanılıyor. Bayburtluoğlu; “Elinizdeki kek ve kurabiye tariflerinde bir bardak şeker varsa onu sıkı sıkıya kuru üzüm ya da doğranmış kuru kayısı / incir vb ne varsa elinizde onunla değiştirebilirsiniz. Tek ekstradan yapmanız gereken kuru meyveyi kek ya da kurabiyenin yağında / yoğurdunda blenderdan geçirmek ki böylece meyvenin tüm tatlılığı kekin içine yayılsın.” diyor.

    Kekin tarifi ise şu şekilde:
    – Sıvılar bir tarafta, kurular bir tarafta karıştırın. (Un elenmiş olsun)
    – Sıvıların içine kuru meyveyi atın ve bir güzel püre haline getirin.
    – Yumurtaları çok çırpın.
    – Hepsini yavaş yavaş birleştirin, karıştırın.
    – Meyve koyduğumuzdan çok kabaran bir kek olmayacak, bu yüzden yayvan bir tepsiyi yağlayıp unlayıp yayın.
    – 175°C’da 20-25 dakika pişirin. Kuru bıçak temiz çıkmalı.
    – Üstüne ballı elma marmeladını sürerek servis yapın.

    Bunun yanı sıra vakti az olan ya da tüm malzemeleri almak istemeyenler için makarnalutfen. com üzerinden kek karışımları siparişleri vermek de mümkün. Kakaolu üzümlü top kek, ruşeymli kek, havuçlu pankek, yeşil kek, haşhaşlı yumuşak kek, sebzeli kek karışımları site üzerinden sipariş verilebiliyor.

    Tuğba Bayburtluoğlu tüm annelerin anneler gününü kutluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.