DOLAR 32,5652
EURO 34,8839
ALTIN 2435,638
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Malta ile Alphabet X, yenilenebilir enerjiyi depolamak için tuza dayalı bir çözüm araştırıyor

    Malta ile Alphabet X, yenilenebilir enerjiyi depolamak için tuza dayalı bir çözüm araştırıyor
    02.08.2017
    A+
    A-

    Temiz enerji, Alfabe’nin X için yeni bir alan olmamasına rağmen, daha önce sadece enerji üretimi üzerine yoğunlaşmıştır . Malta olarak adlandırılan yeni bir “keşif” ile, Alphabet şimdi düşük maliyetli enerji depolama çözümlerine bakıyor.

     

    “Araştırmalar”, X’in “yeni moonshots’u araştırmaya yönelik erken aşama girişimleri” dir. Tesla gibi şirketler yenilenebilir kaynaklardan enerji toplamak için pil tabanlı çözümler ürettiği için, enerji depolama alanı giderek bu kategoriye giriyor.

    X bunun yerine “yenilenebilir enerjiyi ölçekte depolamak için tuz kullanan bir termal depolama sistemi geliştiriyor” dedi. Malta, rüzgar ve güneşten gelen yenilenebilir enerjinin bolluğu ile onu depolamak için uygun maliyetli teknolojilerin olmaması arasındaki “uyuşmazlığı” Özellikle pik güç kullanımı sırasında:

    Elektrik şebekesinin ihtiyaç duyduğu enerjiden daha fazla enerji üretilirse, rüzgar ve güneş enerjisi çiftliklerinin kapasitesi basitçe harcanmaktadır.

    Bu doruk noktalarına hizmet etmek için yenilenebilir enerji depolamak için temiz ve düşük maliyetli bir teknoloji bulunmaması nedeniyle, ızgaranın kullanabileceği yenilenebilir enerji miktarı sınırlandırılabilir ve önümüzdeki on yıl boyunca yenilenebilir enerjinin büyümesi durabilir.

    Malta’nın çözümü, sadece yakalanan elektriği termal enerji olarak içermektir. Arkasındaki çalışma Nobel ödüllü Stanford fizik profesörü Robert Laughlin tarafından hazırlandı: “Elektrik, ısı olarak (yüksek sıcaklıktaki erimiş tuzda) ve soğukta depolanan teorik sistemi (arabanızdaki antifriz benzeri düşük sıcaklıklı bir sıvıda).”

    Bloomberg ile konuşan X yöneticilerine göre bu çözüm, lityum iyon pillerin daha uzun süre dayanması ihtimaline sahipken, diğer mevcut temiz depolama çözümleriyle fiyat açısından rekabet edebilecek durumda.

    X ekibi, iki yıl boyunca sistemin pratik bir çözüm olup olmadığını değerlendirmek için anlamaya çalışıyor. Bugün, Malta ekibinin gerçek makine haline getirilebileceği ve sistemle ilgili önemli nitelikleri alabileceği planları var.

    Onların yaklaşımı ucuz bileşenlerden oluşuyor ve hava durumu ya da konuma bakılmaksızın her yerde kullanılabilir. Buna ek olarak, uzun ömürlüdür, tuz tanklarının olasılığı 40 yıla kadar uzayabilir – “diğer mevcut depolama seçeneklerinden üç ya da daha fazla kat daha uzun”.

    X, ticari geçerliliği test ediyor ve muhtemel ortaklarla ölçeği kanıtlamak için bir megavatlık prototip fabrikası inşa etmeye odaklanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.