DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MARİŞ, Türkiye ekonomisini masaya yatırdı

    MARİŞ, Türkiye ekonomisini masaya yatırdı
    19.12.2019
    A+
    A-

    Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) tarafından, dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı.  Buluşmaya, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat konuk oldu.

    Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş’un Türkiye ekonomisinde 2019 yılında yaşanan gelişmeleri anlattığı konuşmasıyla başlayan buluşmada, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat,  geniş kapsamlı sunumuyla Türkiye ekonomisinin son yıllarını ele alarak çok önemli tespitlerde bulundu.

    Abdülkadir Akkuş

    “Cari fazla veren bir ekonomiye dönüştük”

    2019 yılının Türkiye ekonomisi açısından sınavlarla dolu bir yıl olduğunu belirten Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş ” Türkiye, 2019 yılının ilk döneminde dünyada yaşanan olumsuzlukları kısa sürede bertaraf etmeyi başararak, yılın3’üncü çeyreğinden itibaren de bir toparlanma dönemine girmiştir. Yılın ilk yarısında gelen negatif büyüme rakamlarının ardından üçüncü çeyrekte yakalanan yüzde 0,9’luk büyüme, bunun çok açık bir kanıtı niteliğindedir. Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanan gerileme ile kredi piyasasında yaşadığımız canlanma ve reel kesim ile tüketici güven endeksi gibi öncü göstergelerde yaşanan yukarı yönlü ivmelenme, ekonomik büyümenin önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını göstermektedir. Geçtiğimiz yıllarda cari açığı giderek artan ekonomimiz, güçlü bir büyüme politikasıyla cari fazla veren bir ekonomiye dönüşmeyi başarmıştır” sözleriyle, ekonomide yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekti.

    2020 beklentilerine de değinen Akkuş, “2019 yılında hedeflenen yaklaşık yüzde 5’lik büyüme oranının yakalanabileceğine ve yılın sonunda oluşan pozitif büyüme ortamının 2020 büyümesine sirayet edeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde ekonominin hemen her sektöründe hissedilen, çok büyük atılımların yapılacağı bir süreç bizi beklemektedir. 2020’de daha büyük oranları telaffuz edeceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin üretim gücü, sanayisi, girişimci yönüyle dünyanın dev ekonomileri ligine doğru değerli adımlar atmayı sürdüreceğine inancımız tamdır. 2020’de ekonomimizde çok büyük yatırımcıların, satın alma ve birleşmelerin konuşulacağı bir dönemi hep birlikte yaşayacağımızı şimdiden söylemek mümkün. Özetle ekonomimizde yeni fırsatların gündeme geldiği bir yıl bizi bekliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

     

    Prof. Dr. Ömer Bolat

    “2020’de pozitif görünüm bekliyoruz”

    Buluşmada, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat,  geniş kapsamlı sunumuyla Türkiye ekonomisinin son yıllarını ele aldı. Bolat, Türkiye ekonomisini değerlendirirken küresel dinamiklerin işleme mekanizmaları ve özellikle Washington ve Londra merkezli kur ataklarına dikkat çekti. Bolat, Türkiye’de son yıllarda karşılaşılan darbe girişiminden teröre, sınır dışından gelen tehditlerden Türkiye aleyhtarı çevrelerin ekonomik girişimlerine karşın hükümetin başarılı bir performans ortaya koyduğunu ve 2020 yılıyla birlikte daha pozitif bir görünüm sağlanacağını belirterek sözlerini tamamladı.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.