DOLAR 32,5502
EURO 34,9805
ALTIN 2420,301
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Marka ve Pazarlama’ya Türkiye’yi aşan dünya çapında bir yaklaşım

    Marka ve Pazarlama’ya Türkiye’yi aşan dünya çapında bir yaklaşım
    03.05.2019
    A+
    A-

    Geleceğin dünyasında markaların doğru başlangıcı ve sürdürülebilir başarısı konusunda şirketlere ve kişilere rehberlik edebilmek amacıyla Marka Mimarı Ömer Şengüler’in gerçekleştireceği Marka Ol E Mi Seminerleri, Levent Kanyon Joint idea’da düzenlenen lansman toplantısı ile iş dünyasına tanıtıldı.

    Geleceğin dünyasında markaların doğru başlangıcı ve sürdürülebilir başarısı konusunda şirketlere ve kişilere rehberlik edebilmek amacıyla Marka Mimarı Ömer Şengüler’in gerçekleştireceği Marka Ol E Mi Seminerleri, Levent Kanyon Joint idea’da düzenlenen lansman toplantısı ile iş dünyasına tanıtıldı.

    Açılış konuşmasını Joint İdea ortaklarından Eda Çarmıklı’nın yaptığı lansmana, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret ve İstinye Üniversiteleri Öğretim Üyesi Murat Yalçıntaş, Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği Kurucu Üyesi Şule Gökırmak ve Aksan Hukuk Bürosu’nun Kurucusu Muhammet Aksan gibi iş ve ticaret dünyasının sanayi, perakende, sağlık, hukuk, turizm, medya, insan kaynakları ve eğitim sektörlerinden önemli isimleri katıldı.

    Marka Ol E Mi? Hem Şengüler’in sosyal medyada kullandığı imzası hem de aynı zamanda Şengüler’in sonbaharda çıkacak olan kitabının da adı. Şengüler’in 2019 Sonbaharında Prof. Philip Kotler’’in sunuşuyla ilk basımı Türkiye’de gerçekleştirilecek kitaba ilişkin Kotler’in şu sözüne de yer verildi: “Ömer, kitabında tüm anlattığı vakalarda markalaşmayı mümkün kılacak ve markaları başarıya taşıyacak reçetelere yer vermiş. Açıkçası, tüm kitap bir markalaşma tarifi. Pazarlama dünyasıyla tanışmayı amaçlayan veya markalaşma faaliyetlerini ilerletmek isteyen herkese büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kitap, reklamcılık ve pazarlama alanlarında sunulan bilgi dolu incelemelerin yanında konumlandırma, taktik ve strateji konularında da fikirlerle dolu”.

    Şengüler, konuşmasında ilham aldığı kişilerin başında gelen Kotler’e de atıfta bulunarak, “Kotler, pazarlama farkındalığı olmayan 7,5 milyar insanın farkındalığı olan 500 milyona hizmet ettiğini söyler. Markayı yaratan pazarlamadır, pazarlama farkındalığı yaygınlaştıkça dünyada daha yaygın bir servet dağılımı mümkün olacaktır” sözünü yineledi.

    Marka algoritması ve marka ağacı, dünyada pazarlama farkındalığı, en değerli markaların özelliği, mesleki markalar, marka mezarlıkları ve insan markasının 13 karakteristik özelliğine değinilen lansmanda seminer dizisinde modüller halinde başlıklara yer verileceği belirtildi.

    Marka seminerleri dizisine ilişkin yaptığı sunumla Şengüler, daha marka kurulurken ilk karar noktasını oluşturan marka mimarisinin özellikle son kullanıcıyı hedefleyen kurumların bütçe ve sürdürülebilir hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak en önemli araç olduğunu vurguladı.

    Joint Idea’nın, İstanbul’daki en önemli kişisel gelişim, eğitim, seminer ve bilgi paylaşımı merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Şengüler, sonbaharda başlayacak seminerlerin marka profesyonelleri, şirket yöneticileri, marka olmak isteyenler ve girişimciler için bir rehber niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Marka olmak ya da bir marka yaratmak isteyen, doktor, ev hanımı veya avukatın nasıl marka olabileceğini merak eden, henüz öğrenciyken doğru markalaşma adımları atmayı planlayan, büyük sanayiciyim ama nasıl marka olabilirimi sorgulayan, pazarlama departmanında çalışıyorsam ne yapmalıyım? sorusunu soran, marka olmanın insani yönünü önemseyen, çok reklam yapıyoruz ama bir türlü marka olamıyoruz” diyen, marka olmanın finansal getirilerini merak eden ve popülerlik değil markalaşmanın peşinden giden herkesi sonbaharda Joint İdea’da başlayacağımız marka seminer dizisine katılmaya davet ediyoruz. Marka Ol E Mi seminer dizisiyle Türkiye’deki marka ve pazarlama dünyasına katkı sağlamaktan ve bu eğitim serisini kazandırmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.