DOLAR 32,3673
EURO 34,9642
ALTIN 2325,463
BIST 9142,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Markalı konutlar Avrupa turnesine çıkıyor

    Markalı konutlar Avrupa turnesine çıkıyor
    28.01.2018
    A+
    A-

    Markalı konutlar turneye hazırlanıyor. Konut satışlarını canlandırmak isteyen markalı konut üreticileri Avrupa’ya yöneliyor. 

    Habertürk Gazetesi’nden Erdem Aktürk’ün haberine göre; Satış hızlarını artırmak isteyen markalı konut üreticileri rotayı Avrupa’ya çevirdi. Şirket bazında organize edilen gurbetçilere tanıtım faaliyeti, önümüzdeki dönemde daha da yaygın hale gelecek. Sektörün çatı kuruluşları yurtdışında satış ofisleri açmak için çalışmalara başladı.

    Türkiye’de 2017’de 1.4 milyon adet ev satıldı ve bu kayıtlara rekor olarak geçti. Bu sene de benzer bir satış rakamına ulaşmayı hedefleyen markalı konut üreticileri, satış stratejilerini çeşitlendirme peşinde. Konut kredisi faiz oranlarının son bir yılda artması, döviz kurundaki yükseliş ve hükümetin yurtdışında yaşayan ve 6 aydan fazla yurtdışında çalışan Türk vatandaşlarına sağladığı KDV5 siz konut satışı teşviki, satış hızını düşürmek istemeyen konut üreticilerini farklı çözüm arayışlarına yöneltti. Bünyelerinde düzenledikleri kampanyalarla kendi finansal modellerini piyasaya süren üreticiler şimdi de Avrupa’da gurbetçileri keşfetti. Çalık Gayrimenkul,Dağ Mühendislik, Fuzul Grup gibi markaların organize ettiği ‘gurbetçilere tanıtım’ faaliyeti, yakında birçok markanın radarına girecek gibi. Nitekim, gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşları GYODER, İNDER ve KONUTDER de bu anlamda bir hazırlık içinde olduklarım açıkladı.

     

    SATIŞ OFİSLERİ ‘KURULACAK

    ÎNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da demek olarak, üye firmalarla birlikte Avrupa’da, özellikle Almanya’da sürekli bir satış ofisi açmayı planladıklarını söyledi. Demek olarak küçük boyutlu bir fuar gibi satış ofisi açmayı plandıklarım aktaran Durbakayım, “Birkaç firmanın yer aldığı büyük bir showroom açılırsa masraflar da paylaşılır. Oradaki yerel firmalarla işbirliği yapılıp gerekli ilişkiler kurulur. Demek olarak böyle bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.

    KONUTDER Başkanı Altan Elmas da derneğin bünyesinde konut satışlarını hızlandırmak ıçm çalışan bir komite olduğunu ve bu komitenin pazarlama faaliyetleri üzerinde çalıştım söyledi. Elmas, üye firmaların bu yıl Avrupa’da kalıcı ya da geçici satış ofisleri kurma çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi.

    GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin de böyle bir açılımı kendilerinin de uygulayabileceğini ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.