DOLAR 32,5989
EURO 34,8161
ALTIN 2493,226
BIST 9473,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Marshall’dan nötr renkleri kullanma kılavuzu

    Marshall’dan nötr renkleri kullanma kılavuzu
    12.10.2017
    A+
    A-

    Marshall, yaratılmak istenilen atmosfere göre büyük ya da küçük mekanlarda nötr renklerin yaratacağı etkiler üzerine ipuçları veriyor.

    “Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatımıza renk katmaya devam eden Marshall, kış yaklaşırken evini boyatmaya hazırlanan ve ev dekorasyonunda nötr renkleri denemek isteyenlere ipuçları veriyor. Marshall renk uzmanlarına göre, her odanın canlı bir renge ihtiyacı yoktur, bazen odaya bir tane siyah obje yerleştirmek başka hiçbir renk ile sağlanamayacak bir derinlik ve statü hissi sağlar.

    Nötr renkler kendi başına da çarpıcı olabilir. Farklı bir etki yaratmak için nötr bir renk şemasını farklı biçimlerde kullanmak, örneğin tek bir rengin değişken tonlarını uygulamak en çarpıcı ve zarif dekoratif etkilerden birini oluşturabilir ya da gri ve beyaz kombine edilerek nötr bir renk paleti canlı, yaratıcı ve zarif bir yapıya dönüşebilir. Koyu nötrler ise büyük ya da küçük bir odada mucizeler yaratabilir.

    Büyük odalara sıcaklık

    Koyu nötrler bol miktarda ışık alan özellikle de güney cepheli büyük odalar için mükemmeldir. Koyu bir renk tonunun, güçlü ışığın zayıf renkleri ağartıyormuş gibi durduğu mekâna zenginlik ve derinlik katar Geniş bir yatak odasında kullanacağınız altın toprak rengi (Kod: Balçiçek) duvarlar, görkemli ve zarif görünürken sıcak ve rahatlatıcı bir atmosfer oluşturur. Geniş bir oturma odasında ise zarif bir görünüm yaratmak için koyu nötr renkteki (Kod: 10YY 27/060) duvar ile tüm çerçeveler üzerindeki canlı beyaz arasında bir kontrast yaratılabilir.

    Küçük olan güzeldir

    Oda biraz küçükse, daha geniş hissettirmesi için açık bir renge (Kod: 45YY 74/073 ve 40YY 69/112) boyamak cazip gelecektir. Ancak renk seçiminde odanın ne amaçla kullanılacağı da önemli. Oda genellikle akşamları dinlenmek için kullanılıyorsa, koyu nötr bir renge boyamak ve yumuşak bir ışıklandırma eklemek rahatlatıcı bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.

    Küçük bir odayı koyu nötr bir renk ile dekore ederken daha geniş görünmesini sağlamanın bir diğer yolu kornişler ve süpürgelikler gibi tüm çerçeveleri duvarlarla aynı renge boyamaktır. Böylece kontrast oluşmaz ve mekân kesintisiz bir bütün olarak görünür.

    Marshall Gör&Boya uygulamasıyla en iyi renge en kısa yoldan karar verin

    Sunduğu boya ürünlerinin yanında, Marshall’ın akıllı cihazlar için geliştirdiği Gör&Boya uygulaması, renk seçimi konusunda tüketicilerin yardımına koşuyor. Bir rengin duvarlarınızda nasıl görüneceğinden emin değilseniz, Marshall Gör&Boya uygulamasıyla seçtiğiniz rengi akıllı cihazınızın ekranında sanal olarak deneyebilirsiniz. Türkiye’de tek olan “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi, Artırılmış Gerçeklik teknolojiyle desteklenen ve iki milyondan fazla indirilen ‘Marshall Gör&Boya uygulaması sayesinde, mekânları boyamadan önce nasıl görüneceğini öğrenebilirsiniz.

    Evinizdeki tüm alanlar için en doğru rengi seçerek harikalar yaratmanızı sağlayacak gerçek zamanlı ‘Marshall Gör&Boya’ uygulamasıyla, tabletinizi veya akıllı telefonunuzu oda içinde hareket ettirirken, duvar yüzeyi ile mobilya ve eşyalar ayırt ediliyor. Bunun sonucunda uygulama, duvarları seçtiğiniz renge sanal olarak boyarken, otomatik olarak algılanan diğer nesneler orijinal renkleriyle ve formlarıyla olduğu gibi kalıyor. Böylece, tek dokunuşla seçilen rengin mobilyalarla ve aksesuarlarla uyumu ekranda görülerek en doğru tercihi yapmak mümkün oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.