DOLAR 32,3294
EURO 35,0525
ALTIN 2295,409
BIST 9014,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mart ayında konut kredisi oranlarında son durum 

    Mart ayında konut kredisi oranlarında son durum 
    09.03.2020
    A+
    A-
    Konut kredisi faiz oranlarında ekonomide yaşanan kısa süreli dalgalanma ile yaklaşık dokuz aydır devam eden aralıksız düşme ivmesine son buldu. Mart’ın ikinci haftasında en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

    Bankaların konut kredisi faizleri 2019’un ikinci yarısı itibariyle ekonomideki dengelenme ile hızla düşmeye başladı. Yaklaşık dokuz aydır devam eden aralıksız kredi faiz indirimleri salgın hastalık ve Suriye’deki jeopolitik riskler karşısında bazı bankalarda yükselişe geçti.

    Geçtiğimiz haftanın son işlem günlerinden kurda ve politikada yaşanan yeniden dengelenme ile kredi faiz artışları durdu. Bankaların konut için tabela kredi faiz ortalamaları % 1.26’ ya çıktı. En uygun konut kredisi faiz sıfır konutlar için % 0.79 olmaya devam ederken, ikinci el konut için en düşük kredi faiz oranı % 0.87 oldu.

    Bankalardan 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için aylık taksitleri 3.150 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 189.000 TL’ ye denk geliyor.

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre hafta başında en uygun konut kredisi faizleri şu şekilde;

    Kamu Bankaları

    Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık % 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor.

    Kamu bankalarının geçtiğimiz hafta ikinci el konutlar içinde kredi faiz indirim uygulayarak oranlarını 15 yıl vadeye kadar % 0.94’e indirdi.

    Türkiye Finans Bankası 

    Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek kampanyalı konut finansmanı oranlarını % 0.87’ ye tabela oranlarını ise % 0.91’e düşürdü.

    Kuveyt Türk Bankası 

    Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı ürünü için 10 yıl vadeye kadar %0.94 kar payı oranı ile finansman sunuyor.

    İş Bankası

    İş Bankası %1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için %0.95 faizle konut kredisi sağlıyor.

    Yapı Kredi Bankası 

    Yapı Kredi Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde %0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.

    Garanti BBVA

    Garanti BBVA 10 yıl vadeye kadar %0.99 faizle kredi sunuyor. Banka 15 yıl vadeye kadar ise %1.17’ ye faiz ile kredi sunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.