DOLAR 32,5003
EURO 34,5911
ALTIN 2477,9
BIST 9543,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Masalları bu kez çocuklar anlattı, büyükler onların dünyasını çizdi

    Masalları bu kez çocuklar anlattı, büyükler onların dünyasını çizdi
    12.05.2018
    A+
    A-

    5 çocuk boylarına uygun bir masanın etrafında toplandı, önce arkadaş oldu. Sonra birbirlerine masallar anlattı, ardından kendi masallarını anlattı. Bu kez onları can kulağıyla dinleyen büyükler oldu. Çocukların hayal dünyalarını 5 çizer kaleme aldı. Ortaya birbirinden renkli, yaratıcı masalların olduğu bir kitap çıktı ortaya: Görünen Dünya.

    ÇOCUKLAR ANLATTI, BÜYÜKLER ÇİZDİ

    Kadıköy Belediyesi, Tasarım Atölyesi Kadıköy(TAK)’ın hazırladığı ‘Görünen Dünya, Çocuklardan Çocuklara Masallar’ kitabında 5 çocuk kendi masalını anlattı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim gören Ceren Altındağ(7), Arjen Aktan (8), Uras Yaman(8), Arya Uzuntaş (7) ve Gülendam Su Demirbağ(8)’ın birlikte oyunlar oynayarak yarattıkları masallar, yaratıcı drama eğitmeni Sevinç Koçak tarafından yazıya döküldü. Çocukların anlatımı ve çizimleri Ceyhun Şen, Elif Yemenici, Gökçe İrten, İpek Okyar ve Sedat Girgin tarafından resmedildi. ‘Görünen Dünya, Çocuklardan Çocuklara Masallar’ kitabının tanıtımı çocukların ve çizerlerin katıldığı bir etkinlikle Yeldeğirmeni’nde bulunan Tasarım Atölyesi’nde yapıldı. Tanıtıma Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

    8 YAŞINDAKİ URAS: HER ŞEY CESARETİNİ TOPLAYARAK OLUR

    Kitabın tanıtımına katılan 5 çocuk hem heyecanlı hem mutluydu. 5 çocuğun kitapla ilgili düşüncelerini ve çizerlere teşekkürlerini ilettikleri video gösterildi, büyük beğeni topladı. Proje katılımcılarından 7 yaşındaki Ceren Altındağ “Arkadaşlarımın fikirleriyle güzel bir masal oluşturduk. Bu masalları başka insanlar da görecek. Oyunlarla oluşturduk. Aklımda nasıl bir masal yazacağımı düşündüm. Yeni arkadaşlarla tanıştım. Çok eğlendim” dedi. Bir diğer masal sahibi Uras Yaman videodan arkadaşlarına şu sözlerle seslendi: “Kitap çok saçma bile olsa, içinde eğlenceli şeyler var. Çok sayfa diye okumadan geçmeyin, kenara atmayın. Kendinize güvenin ve hiç utanmayın. Her şey cesaretini toplayarak olur”.

    ÇOCUKLAR BİRLİKTE ÜRETTİ

    Masalları kaleme alan yaratıcı drama eğitmeni Sevinç Koçak, ise yaptığı konuşmada “5 çocuk birbirinin masalına hem eşlik etti, hem destek oldu. Birbiri için fikir üretti, çizim yaptı. Çizimlerin hepsine bütün çocukların eli değdi. Kolektif ve keyifli bir zaman geçirdik. Sonuçta ortaya çok mutlu olduğumuz bir çalışma çıktı. Birbirimizi üzmediğimiz, güzel oyunlar oynadığımız, o oyunların sonuçlarını birlikte aldığımız bir çalışma yaptık. Çocuklara bu süreci paylaştıkları için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.