DOLAR 32,5015
EURO 34,9607
ALTIN 2429,296
BIST 9809,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MASFED’e bağlı bütün Türkiye’deki dernek başkanları Ankara’da bir araya geldi

    MASFED’e bağlı bütün Türkiye’deki dernek başkanları Ankara’da bir araya geldi
    09.03.2018
    A+
    A-

    ·         Binlerce motorlu araç satıcısını temsilen Ankara’da bir araya gelen Dernek Başkanları, MASFED’in mesleki yeterlilik ve belgelendirme sistemi hakkında bilgilendirme toplantısında buluştu.

    ·         Motorlu Araç Satıcılarının çatı kuruluşu MASFED, meslek standartlarının belirlenmesinden sonra şimdi de Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu mesleklerinin sınav ve belgelendirme yetkisini alan ilk ve tek kuruluş oldu.

    İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in hayata geçmesiyle birlikte sektörde yaşanan önemli gelişmeler hakkında bilgilendirme toplantısı Ankara’da OTONOMİ’de Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren MASFED çatısı altındaki Dernek Başkan’larının katıldığı bilgilendirme toplantısında yönetmelik ve mesleki yeterlilik sınavları ile belgelendirme konularında bilgi aktarımı yapıldı.

    MASFED, “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı” ve “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu” mesleklerinin sınav ve belgelendirme yetkisini alan ilk ve tek kuruluş oldu.Bu meslekleri icra edenler, MASFED MYM (Mesleki Yeterlilik Merkezi)’de yapılacak sınav sonrası belgelerini alacak ve faaliyetlerini sürdürecekler.

    MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada uzun çabalar ve çalışmalar sonrasında gelinen bu noktada duydukları memnuniyeti dile getirerek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Erkoç, süreç ve bundan sonraki işleyiş hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

    “Federasyonumuz, 2010 yılında motorlu araç alım satım mesleğinin sıkıntılarını dile getirmek, mesleğin adını koymak ve itibarını yüceltmek amacı ile tüm ülkeyi temsilen çıktığı yolda bugün hedefine ulaşmıştır. Ülkemizde sayıları 65 bin’i bulan, bu mesleği icra eden kişileri temsilen mesleğimizin adını koymak ve standartlarını belirleyerek daha nitelikli hale getirmek için çalıştık. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)’na çalışmalarımızı ilettik. MYK ile MASFED arasında imzalanan protokol sonrası 26.04.2017 tarihinde motorlu kara taşıtı alım satım mesleğinin adını, mesleğin icra edilme şeklini, mesleği icra edecek kişinin taşıması gereken vasıfları ve bu vasıfları taşıyacak kişinin nasıl analiz ve tespit edilmesi gereğinin şartlarını yazan iki adet Ulusal Yeterlilik, MYK tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Sıfır ya da ikici el kavramına bakılmaksızın bu mesleği icra eden herkese ve akabinde bu mesleğin icrasının ölçümüne yönelik çalışmalarda bulunacak tüm kuruluşlara ithafen hazırlanan bu iki adet Ulusal Mevzuatın önsözünde MASFED’in adının yer alması bizi gururlandırdı. Akabinde MASFED Mesleki Yeterlilik Merkezi (MASFED MYM)’de Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu mesleklerinin sınavlarının uluslararası standartlara uygun olarak yapılabildiğinin TÜRKAK tarafından onaylanarak akredite edilmesi ile sınav ve belgelendirme için MASFED’in ilk olarak yetkilendirilmiş olması bu başarıyı taçlandırdı.”

    MASFED MYM Uzmanı Serhat Söylemez yaptığı sunumda yetki belgesi ve sınav sistemi hakkında detaylı bilgiler verilerek katılımcı Dernek başkanlarının soruları cevaplandırıldı. Başkanlar daha sonra MASFED MYM’yi gezerek yetkililerden detaylı bilgi aldılar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.