DOLAR 32,4774
EURO 34,9379
ALTIN 2437,261
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mavi bebek Melis artık pembe oldu

    Mavi bebek Melis artık pembe oldu
    26.09.2018
    A+
    A-

    Mavi bebek (Fallot) tanısı ile Dünyaya gelen Melis, tek yumurta ikizi olduğu kardeşi Melisa’dan çok farklıydı. Ağır kalp hastalığı ile doğan minik Melis, kardeşi gibi gelişim gösteremiyor, desteksiz oturamıyor ve az yemek yiyordu. Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz tarafından yaşamının ilk günlerinde takibe alınan Melis bebek, 2 anjiyo ve 2 büyük de ameliyat geçirdi. Morluğunun artması üzerine kateterle akciğer atardamar kapağına stent takılan 1 yaşındaki Melis, artık pembe bebek olarak hayata yeniden tutundu!

    Pınar-Mustafa Güngör çiftinin ikiz bebekleri olan Melis ve Melisa, 2017 yılının Haziran ayında prematüre bebekler olarak dünyaya geldi. Kalp hastalığı ile doğan Melis, tek yumurta ikiz kardeşi Melisa’dan çok farklıydı. Kalbinin ortasında büyük bir delik ve akciğer atardamar kapağında da tam yapışıklık olduğu belirlenen prematüre bebek Melis, kalp ameliyatı yapılamayacak kadar küçük olduğu için doğumundan sonra Okan Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz tarafından tedaviye alınan ve cerrahi işlemler geçiren minik kız artık sağlığına kavuştu.

    5 Ay Arayla 2 Ameliyat Geçirdi!

    Minik bebeğin ameliyat olabilmesi için büyütülmesi gerekiyordu. Doğumundan sonra 3 ay yoğun bakımda kalan Melis, burada ilaç tedavileri ile 2 buçuk kiloya ulaşınca minik kızın ilk önce anjiyosu sonra da ameliyatı yapıldı. Ameliyat ile Melis’in tam yapışık olan akciğer atar damar kapağı açıldı. Ameliyattan sonra poliklinik takibinde kalan bebeğin morarmaları az olmak ile birlikte hiç geçmiyordu. Minik kız büyüdükçe atardamar kapağı büyümediği için yeniden morarması derinleşmişti. Bunun üzerine Melis 8 aylık iken, ikinci ameliyatını oldu. İkinci açık kalp ameliyatında da küçük kızın akciğer atardamar kapağı tekrar genişletildi.

    Adım Adım İyileştirildi

    Melis, 1 yaşında olduğunda onunla birlikte bu kapak yeterince büyümediği için darlık yeniden derinleşti. Morarması tekrar arttı. Kan oksijeni yüzde 70’lere düştü. Bunun üzerine Melis’e kateter işlemi yaparak akciğer atardamar kapağına stent takan Prof. Dr. Taner Yavuz, “Stent uygulanır uygulanmaz hızla kan oksijeni arttı ve mavi bebek Melis, pembe bebeğe döndü. Cilt rengi pembe oldu. Bu girişim sayesinde, bebeğin hem büyümesi hızlanacak hem de iştahı açılacak” şeklinde konuştu.

    Melis Artık Hareketlendi!

    Kızının sağlığına kavuşmasından mutluluk duyan 4 çocuk annesi Pınar Güngör ise, “Hamiliğin 5 ayında bana riskli gebelik tanısı kondu. Bebeklerden birinin kalbinde sorun vardı. Düzelmeyebilir dediler. Melis ve Melisa ikiz oldukların için 2 ay erken doğdular. Melisa şuan 9 kilo, Melis ise 6 buçuk kilo. Melis, ikiz kardeşi gibi gelişim göstermiyordu. Kardeşi yürümeye başlarken Melis hep yatıyordu. Desteksiz oturamıyordu. Morarması hiç geçmiyordu. Son işlemden sonra çok fark etti. Cildi pembeleşti, İştahı açıldı. Melis 2 aydır yürümek istiyor. Desteksiz oturabiliyor. Yavaş yavaş da adım atıyor. Taner Hoca’ya her şey için çok teşekkürler” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.