DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Meal Box araştırdı: Yaz aylarında yemek alışkanlıkları nasıl değişiyor?

    Meal Box araştırdı: Yaz aylarında yemek alışkanlıkları nasıl değişiyor?
    06.06.2018
    A+
    A-

    Sosyal medya kullanıcıları ve Meal Box abonelerinin katılımıyla yapılan Yaz Dönemi Beslenme Alışkanlıkları araştırması sonuçlandı. Araştırmaya göre insanlar yaz aylarında öğün dengesini koruyor, zeytinyağlı yemekleri tercih ediyor.

    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında önemli değişiklikler göze çarpıyor. Her gün 2.500 kişiye taze, lezzetli ve sağlıklı yemek servis eden yerli FoodTech girişimi Meal Box, abonelerinin yanı sıra sosyal medya kullanıcılarının da katıldığı kapsamlı araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Yaz Dönemi Beslenme Alışkanlıkları araştırması, her iki tüketiciden birinin yaz döneminde sadece ev yemeğini tercih ettiğini gösteriyor. Fast food ile beslenenlerin oranı %2 ile sınırlı kalırken, hem ev yemeği hem fast food yiyenlerin oranı %43 olarak gözleniyor.

    Ofis çalışanlarının yaz mevsiminde yemek alışkanlıklarına ışık tutan Meal Box araştırmasında, yaz aylarında yemek için dışarı çıkan çalışanların oranı %34,6 olarak belirlenirken, her dört katılımcıdan biri ofiste yemeyi tercih ediyor. Katılımcıların %36,1’i ise bazen dışarıda bazen ofiste yediğini belirtiyor.

    Yaz menüsünde zeytinyağlılar ilk sırada geliyor

    Şehir yaşamında beslenme bilincinin artması, yaz aylarında daha hafif öğünlerin tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Meal Box’ın çoktan seçmeli anketine göre yaz aylarında ev yemeğinde en yaygın tercih edilen menüler %66,5 ile zeytinyağlı yemeklerden oluşuyor. Salatalar %53 ile ikinci sırada gelirken, sulu yemekler ise %51,5 ile üçüncü sırada yer alıyor. Ev yemeklerinde karbonhidratlı yemekleri tercih edenlerin oranı %11 olarak belirlenirken, ızgara çeşitleri isteyenler ise %3 ile sınırlı kalıyor.

    Yapılan ankette ayrıca sağlıklı öğün alışkanlıklarının yaz döneminde de büyük oranda korunduğu gözleniyor. Katılımcıların %60’ı, günde üç öğün yediğini belirtirken, dört veya daha fazla öğün yiyenlerin oranı %15’e ulaşıyor. Her dört katılımcıdan biri ise günü iki öğünle geçiriyor. Ayrıca, katılımcıların %36’sı “Yazın diyet ürünleri tercih ediyor musunuz?” sorusuna olumlu yanıt verirken, %28 diyet ürün tercih etmediğini belirtiyor. Geri kalan %36 ise bazen diyet ürün tükettiğini ifade ediyor. Katılımcıların %24,4’ü yaz döneminde diyet yapmaya başladığını belirtirken, “Diyet yapmıyorum ama yediklerime dikkat ediyorum” diyenlerin oranı ise %60’a varıyor.

    Çay ve kahve dört mevsimin vazgeçilmezi

    Meal Box araştırmasında, “Yazın hangi içecekleri tüketiyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlar da şaşırtıyor: Buna göre %86 ile en yaygın tüketilen içecek su olurken, bunu %38 ile çay/kahve izliyor. Meyve suyu %16, asitli içecekler %14 ve ayran ise %1,5 oranında tercih ediliyor. Yaz aylarında meşrubat yerine sıcak içeceklerin tercih edilmesi, çay ve kahvenin dört mevsimin vazgeçilmezi olduğunu doğruluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.