DOLAR 32,5733
EURO 34,8024
ALTIN 2513,538
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Medikal enflasyon yüzde 30 seviyelerine ulaştı

    Medikal enflasyon yüzde 30 seviyelerine ulaştı
    19.01.2019
    A+
    A-

    Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından düzenlenen ‘Sektör Konuşuyor’ toplantısında sağlık sektörünün önemli temsilcileri bir araya geldi.Panelde moderatör olarak bulunan Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Simten Malhan, 2018’de medikal enflasyonun yüzde 30 seviyelerinde olduğunu dile getirdi.

    Medipol Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleşen panelde 2019 yılı açısından özel sağlık sigortası, özel hastane ve tıbbi cihaz sektörleri başta olmak üzere tüm cephelerden sağlık sektörünün ve sağlık ekonomisinin geleceği masaya yatırıldı. Sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda; Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr.Berna Simten Malhan, OHSAD Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Bahat, Allianz Sigorta Sağlık Grup Başkanı Dr. Oktay Atay ve SONOMED CEO’su Dr.Ayhan Cingi gibi sektörün önemli isimleri panelist olarak yer aldı.

    Erdem; “Amacımız bu tarz toplantıların sürdürülebilir olmasıdır”

    Sağlık ekonomisi temalı panelde açılış konuşmasını yapan SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sermet Gün Erdem, ”2019 yılında özel sağlık sigortası, özel hastane ve tıbbi cihaz sektörleri başta olmak üzere tüm cephelerden sağlık sektörünün ve sağlık ekonomisinin nereye gideceğini masaya yatırıyoruz. Amacımız bu tarz etkinliklerin sürdürülebilir olmasını sağlayıp, SASDER’in sektörü, hem hastane hem sigorta hem de ilaç ve tıbbi malzeme tarafından kucaklayarak yeni çalışmalar geliştirecek bir yapı oluşturmaktır. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

    Medikal enflasyon 2018 yılında yüzde 30 seviyelerine ulaştı

    Panelde moderatör olarak bulunan Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Simten Malhan, “Dünya büyüyen ve yaşlanan bir popülasyona doğru ilerliyor. 2018’de medikal enflasyonun yüzde 30 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Küresel sağlık harcamaları dünya çapında öngörülen enflasyon oranının yaklaşık 3 katına ulaşarak 2017’de ortalama 9,5 oranında arttı. Toplumun beklentilerinde gerçekleşen değişimlerden; sağlık bakım maliyetlerindeki artış, nüfusun yaşlanması, doğumda yaşam beklentisindeki artış, hastalık biçimlerindeki değişim, yeni tedavi yöntemlerinin ortaya çıkması ve teknolojinin gelişmesinden kaynaklanmaktadır. Sağlık bakım maliyetlerinde her geçen gün artış yaşanıyor, sağlık alanında kaynakların kıt olmasından dolayı mutlaka değerlendirmelerin yapılması gerekiyor” dedi.

    2019 ekonomisinde pek çok risk olduğunu aktaran Malhan, “Döviz cinsinden borç oranı yüksek, enflasyon oranı uluslararası ortalamaların üzerinde, kur öncekine yıla göre yüzde 40 daha yüksek ve özel sektörün de döviz borcu sorun olmaya devam ediyor. Verimli, kaliteden ödün vermeyen sürdürülebilir sağlık hizmetleri için kanıta dayalı yöntemlerle ilerlemeliyiz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.