DOLAR 32,5243
EURO 34,8362
ALTIN 2430,438
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Metal üretim zorluklarının üstesinden gelmenize yardımcı olacak beş MES yazılımı yöntemi

    Metal üretim zorluklarının üstesinden gelmenize yardımcı olacak beş MES yazılımı yöntemi
    18.06.2019
    A+
    A-

    Daha iyi, hafif ve daha güçlü metal ürünlerine olan müşteri taleplerinin karşılanması doğru araçlar olmadan zorlu olabilir.

    Günümüzde, size operasyonlarınız hakkında gerçek zamanlı, aksiyon alınabilir bilgiler sunan teknolojilere her zamankinden daha çok ihtiyacınız var. Kendi geliştirdiğiniz bir çözümü deneyebilirsiniz. Ancak genelde, sınırlı bilgi ve teknolojinin eskimesi nedeniyle bunların desteklenmesi zor olabilir.

    Bu nedenle birçok metal üreticisi üretim yönetim sistemi (MES) yazılımını tercih ediyor. Bu sistem, karmaşık üretim sistemlerinizi entegre eder, izler ve yönetir. Ayrıca üretim prosesinizde faaliyetlerin etkin yürütülmesine yardımcı olur.

    Örneğin, bir Amerikan çelik boru üreticisi çalışanlara daha iyi operasyonel bilgi vermesi için MES’i uygulamaya aldı.  Alışanlar kesim optimizasyonunu iyileştirdi, verimi yüzde 2 artırdı ve şirket yılda milyonlarca dolar tasarruf etmeye başladı.

    MES’in kullanılması en düşük maliyetli ve uygun hammaddelerden üretilen doğru ürünün, doğru zamanda nasıl teslim edileceğinin belirlenmesinde size yardımcı olur. Burada MES yazılımının belirli metal üretim zorlularının üstesinden gelmenize yardımcı olacağı beş yöntem bulunuyor:

    1. Daha Yüksek Üretim Zekası: MES; ekipmanları, kontrol sistemlerini, uygulamaları ve veritabanlarını bağlayarak iş, enerji, üretim ve lojistik verilerinizi bir araya getirir. Bunu yaparken mobil gösterge panelleri ve gerçek zamanlı performans bilgileri kullanarak üretim trendi raporlaması ile darboğaz ve kalite sorunları gibi üretim problemlerini belirleyebilirsiniz.

    MES aynı zamanda fabrika sahasını da ERP sistemlerine bağlar. Böylece üretim raporları doğrudan ERP’ye aktarılabilir ve sonrasında bunlar malzeme tüketimi, kalite ve proses bilgileri ile birleştirilir.

    1. Performans İyileşmesi: MES, içeriklendirilmiş toplam ekipman etkinliği ve duruş süresi analizi gibi üretkenlik ölçümleri sunar. Bu ölçümler vardiya, alan ve üretim sahasına göre yapılır Ürün bilgileri de enerji tüketimi gibi diğer veriler ile çapraz referanslanabilir. Böylece üretim sorunlarını tespit edebilirsiniz ve maliyetlerin nerede düşürülebileceğini belirleyebilirsiniz.
    2. Daha Fazla Reçete ve Sipariş Yönetimi: Reçeteleri hala manuel geliştirip giriyor ve iş akışlarını fiziksel dokümanlar ile yönetiyor olabilirsiniz. Bu fazla zaman kaybına neden olur ve hataya açıktır. MES, reçeteleri oluşturmanıza ve saklamanıza, çalışma prosedürlerini standartlaştırmanıza ve sipariş yönetimini doğrudan ERP sistemi ile senkronize etmenize imkan tanır.

    Ve yeni bir sipariş geldiğinde MES, kalite ve operasyonel ayarlar dahil olmak üzere üretim planlarını yönetmek için ERP ile arayüze sahip olabilir. MES aynı zamanda en uygun iş emirlerini oluşturur, optimum sıralamayı seçer ve bu emirleri fabrika sahasına iletir. Bu, doğru reçete ayar noktalarının otomatik ve doğru reçete çalışması için doğrudan kontrol katmanına gönderilmesi anlamına gelir.

    1. Gelişmiş Kalite: Önceden tasarlanan iş akışları ve talimatlar MES tarafından gönderilir. Bu, operatörlerin belirlenen kalite parametreleri içerisinde kalmasına yardımcı olur. MES aynı zamanda kalite kontrol noktalarından verileri toplar ve eğer ürünler istenen kaliteyi sağlayamıyorsa kötü ürünün gönderilmesini engellemek için bekleme kodları veya üretim uyarıları gönderir.

    Ayrıca hurda izleme tekrarlayan problemleri minimuma indirmek amacıyla kullanıcıların ürünlerin neden hurda olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

    1. Eksiksiz İzleme / Tarihçe: Üretim prosesleri genelinde görüş alanı kritik önemdedir. MES, ham maddeden son ürüne giden yolda size yüksek bir görüş alanı sunar. Lot ve parça seviyesinde stokları, üretilmekte olan stokları, bekleyen malzemeleri ve sevk bekleyen son ürünleri izler.

    Ürün izlenebilirliği her metal parçası için üretim kaynağı dahil olmak üzere geçmiş bilgileri sunar. Bu bilgiler MES içerisinde saklanabilir ve sonrasında malzeme kaynak planlaması, siparişlerin sıralaması ve sevkiyat planlaması için ERP sistemlerine bağlanabilir.

    Daha Rekabetçi Operasyonlar Oluşturun

    MES gerçek zamanlı bilgileri parmaklarınızın ucuna getirir, bugünün değişen müşteri taleplerini karşılamanıza ve uzun vadede daha rekabetçi olmanıza yardımcı olur.

    Örneğin, diğer birçok endüstride olduğu gibi metal endüstrisinde de büyük ölçekli bir işgücü değişimi mevcut. Yaşlı çalışanlar emekli oluyor ve bilgilerini de beraberinde götürüyor. Talimatların ve prosedürlerin MES içerisinde saklanması yeni çalışanların daha basit, güvenli ve işleri daha az aksatan şekilde işe başlamasına imkan tanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.