DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Metro Türkiye, Gaziantep’teki bir köy okulu için #akışınabırakma kampanyası başlattı

    Metro Türkiye, Gaziantep’teki bir köy okulu için #akışınabırakma kampanyası başlattı

    Metro Türkiye, suyun her alandaki önemine vurgu yaptığı “Metro Su Hareketi” projesi kapsamında 22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle Gaziantep’teki bir köy okuluna bağışta bulunacak. #akışınabırakma kampanyası kapsamında 31 Mart 2019 tarihine kadar Rioba su satışlarından elde edilecek gelirle su tesisatının yenilenerek okuldaki su maliyetinin azaltılması ve öğrencilerin su konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

    Metro Türkiye, suyun önemini ve sürdürülebilirliğini ön planda tutarak gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini ekliyor. Buna göre, “Metro Su Hareketi” kapsamında METRO’nun özel markası Rioba su satışlarından elde edilen gelirle Gaziantep’teki bir köy okuluna bağışta bulunulacak. 31 Mart 2019 tarihine kadar sürecek kampanya ile okulun su maliyetini ve israfını azaltmayı planlayan Metro Türkiye, su konusunda duyarlılık yaratmayı da hedefliyor.

    Metro Türkiye #akışınabırakma kampanyası kapsamında; okulun eski su tesisatını yenilerken suların kireçli olmasından hareketle çocuklar için okula su arıtma cihazı da sağlayacak. Kampanya ile temelde okulun su ile ilgili tüm eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmaların yapılması hedefleniyor.

    Aylin Mutlu: Çocukların su konusunda bilinçlenmesi dünyanın geleceği için çok önemli

    METRO’nun 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında dünya genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediğine dikkat çeken Metro Türkiye Pazarlama ve Marka Yönetimi Grup Müdürü Aylin Mutlu, “UNESCO tarafından hazırlanan 2019 Dünya Su Raporuna göre, iki milyar insan temiz su kaynaklarına düzenli erişim sağlayamıyor, 4,3 milyar insan sıhhi tesisat kullanmıyor. Rakamların da ortaya koyduğu gibi su kaynaklarının azalması ve temiz suya erişim tüm dünyada önemli bir sorun. METRO da bu kapsamda her yıl globalde çeşitli kampanyalar yürütüyor. Bu yıl biz de Metro Türkiye olarak yerel bir çalışma gerçekleştirmek istedik ve Gaziantep’teki bir köy okuluna katkıda bulunmayı hedefledik. Çocukların hem daha iyi şartlarda suya erişmesi hem de bu konuda bilinçlenmeleri çok önemli. Onların su konusunda bilinçlenmesi dünyanın geleceği adına atılacak çok önemli bir adım” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.