DOLAR 32,3361
EURO 35,1806
ALTIN 2244,869
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Metro Türkiye, mağazalarında yeni önlemler almaya devam ediyor

    Metro Türkiye, mağazalarında yeni önlemler almaya devam ediyor
    01.04.2020
    A+
    A-

    Metro Türkiye, tüm mağazalarında korona virüse karşı yeni koruyucu tedbirler almaya devam ediyor. Bu tedbirler kapsamında Metro, çalışan ve müşteri arasındaki mesafeyi korumak için mağazalarındaki kasalara ve müşteri ilişkileri bankolarına koruyucu pleksi cam yerleştirirken, özel kasalarda da siperlikli maske uygulamasına geçiş yaptı. 2 Nisan itibariyle mağazalarında hizmet saatini 10:00-20:00 olarak düzenleyecek olan Metro, hem çalışanlarının sağlığını hem de market içerisindeki hijyen çalışmalarını göz önünde bulundurarak bu kararı aldığını paylaştı.

    Türkiye’de 30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan Metro Türkiye, koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler almayı sürdürüyor. Bu kapsamda Metro tüm mağazalarındaki kasalara ve müşteri ilişkileri bankolarına koruyucu cam seperatörler yerleştirirken, özel kasalarda çalışan kasiyerler için de siperlikli maske uygulamasını başlattı. Böylece, mağaza çalışanları ile müşteriler arasındaki mesafenin korunması için önemli bir adım daha atılmış oldu.

    Mağaza içinde alınan yeni önlemler hakkında konuşan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, “Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığı bizim en önemli önceliğimiz. Türkiye’de ilk vaka henüz görülmeden önce önlem alıcı çalışmalarımızı başlatmıştık ve uyguladığımız tedbirlere yenilerini ekleyerek bütün mağazalarımızda sosyal mesafeye uygun, müşterilerimizle çalışanlarımız arasındaki teması azaltacak yeni önlemler almaya da devam ediyoruz. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz kasa ve müşteri bankolarındaki pleksi cam uygulamamız ve siperlikli maske kullanımı da bu hassasiyetimizin önemli bir göstergesi. Diğer taraftan çalışanlarımızın sağlığını ve mağaza içerisinde alınan hijyen önlemlerini göz önünde bulundurarak tüm mağazalarımızda çalışma saatlerini 2 Nisan Perşembe günü itibariyle 10:00-20:00 olarak düzenliyoruz” dedi.

    Metro Türkiye’nin sosyal mesafe uygulamasına başlayan ilk işletmelerden biri olduğunu belirten Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai, “Mağazalarımızda aynı anda ağırlayabileceğimiz müşteri sayısına yönelik düzenlemeler konusunda da tüm önlemlerimizi aldık. Mağazalarımız, toptancı market olmamızın sağladığı avantajla 10 bin m2’ye kadar geniş alanlara sahip. Böylelikle mağazalarımızda sosyal mesafe için oldukça uygun koşullarda aynı anda 500 ile 1.000 kişi arasında kişi ağırlayabiliyoruz. Müşterilerimizin sosyal mesafe konusunda hassasiyetlerini artırmak ve onlarda bir farkındalık oluşturmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. ‘Mesafeli Olalım, Birbirimizi Koruyalım!’ çağrımız ile mağaza girişlerinde sosyal mesafenin önemini anlatan broşürler veriyor, mağaza içerisinde 3 dakikada 1 kez uyarı anonsları gerçekleştiriyoruz.”

    Mağaza içi hijyen önlemleri kapsamında ürünlerin sergilendiği tüm alanlar, alışveriş arabaları, kasalar, kasa bantları ve pos makineleri günde 6 kez, merdiven kolları ve lavabolar ise 3 saatte bir kez temizleniyor ve dezenfekte ediliyor. Tüm mağaza çalışanlarına düzenli olarak gerekli hijyen eğitimleri veriliyor. Ayrıca müşterilerin sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmesi için mağazaların girişinde ve çıkışında kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalara el dezenfektanları (hijyen amaçlı su gerektirmeyen el losyonları) yerleştirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.