DOLAR 32,6162
EURO 34,751
ALTIN 2500,939
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Milestone Entegrasyon Günleri sektör profesyonellerini buluşturdu

    Milestone Entegrasyon Günleri sektör profesyonellerini buluşturdu
    19.09.2018
    A+
    A-

    Son 10 yıldır üst üste dünyanın 1 numaralı video yönetim yazılımı üreticisi seçilen Milestone Systems, 19 Eylül günü düzenlediği Milestone Entegrasyon Günleri etkinliğinde farklı alanlar için sunduğu entegre çözümler ve yenilikleri sektörün profesyonel isimleri ile paylaştı. Etkinlikte konuşan Milestone Güneydoğu Avrupa Bölgesi’nden Sorumlu Özgür Uygur “2020 yılında çevremizde kullandığımız tüm cihazların internete çıkacağını, birbirleriyle etkileşim içinde olacağını göreceğiz” diyerek, güçlü platform ve topluluğun önemine vurgu yaptı.

    Son 10 yıldır üst üste dünyanın 1 numaralı video yönetim yazılımı üreticisi seçilen Milestone Systems, 19 Eylül günü düzenlediği Milestone Entegrasyon Günlerietkinliğinde farklı alanlar için sunduğu entegre çözümler ve yenilikleri, sektörün profesyonel isimleri ile paylaştı. Etkinlikte konuşan Milestone Güneydoğu Avrupa Bölgesi’nden sorumlu Özgür Uygur, Milestone’un Türkiye’de büyümesini sürdüreceğini aktardı. Axis,PriveMask,Infortrend, Mobotix, Transition Networks şirketleri de etkinlikte yer alarak, Milestone’un sunduğu çözümlerle ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

    Akıllı şehirler, lojistik, mağazacılık ve diğer alanlarda geliştirilen Milestone entegre çözümleri hakkında detaylı bilgilerin verildiği etkinlikte katılımcıların, sunulan çözümleri canlı demolarla deneyimlemesi sağlandı. Milestone Entegrasyon Günü’nde, Milestone xProtect’in en son sürümü de üçüncü parti çözümlerle entegre şekilde canlı olarak davetlilere gösterildi.Bununla birlikte en iyi video yönetim çözümü için ihtiyaç duyulan tüm bileşenlerin sergileneceği ticari platform (dijital alışveriş merkezi) olan Milestone Marketplace’in de ön tanıtımı yapıldı.

    Marketplace ile dijital alışveriş merkezini ticari kullanıma sunacak

    Dünyada IP video yazılımı standartlarını belirleyen Milestone Systems’ın GüneyDoğu Avrupa satış müdürü Özgür Uygur konuşmasında “2020 yılında çevremizde kullandığımız tüm cihazların internete çıkacağını, birbirleriyle etkileşim içinde olacağını göreceğiz ” diyerek, güçlü platform ve topluluğun önemine vurgu yaptı. Uygur, şu bilgileri verdi: “2016 yılında Pazar stratejimizi açıklarken; sadece bir açık platform şirketi değil, açık platform topluluğu olacağımızın altını çizmiştik. Teknoloji ortaklarımızla ve partnerlerimizle birlikte video teknolojilerinin dokunduğu her alanda, birlikte çözüm geliştiriyor ve bu yaratıcı, yenilikçi topluluğu birlikte büyütüyoruz. Bu topluluk, işlerini birbirine bağlayarak, tek başına bir şirketin yapabileceğinden çok daha fazlasını yapabiliyor. Bu çözümlerin kolay ve güvenilir bir şekilde entegre edilmesi için gereken platform olan xProtect çözümümüzü sürekli geliştiriyor ve sektöre yön vermeye devam ediyoruz. Bununla birlikte, gelişen ve büyük potansiyeli olan Türkiye pazarındaki varlığımızı güçlendirerek, ekibimizi büyütüyoruz.

    Platformumuzu üçüncü parti çözümlerine kolay ve güvenilir bir şekilde bağlanmak için sürekli güncelliyoruz. Yakında Marketplace ile en iyi video yönetim sistemini yaratmak için ihtiyaç duyulan tüm bileşenlerin sergilendiği, dijital bir alışveriş merkezini ticari kullanıma sunuyor olacağız.”

    Türkiye’de büyümesini sürdürecek

    “Milestone olarak globalde her yıl ortalama yüzde 28 oranında büyüyoruz. Türkiye pazarının, son yıllarda olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de büyümeye yatkın bir pazar olmaya devam edeceğini düşünüyoruz” diyen Uygur, bu durumun Türkiye adına ortalamanın üzerinde bir beklenti yarattığına da dikkat çekti. Uygur sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Türkiye’deki lokal ekibimizi büyütüyoruz. Ayrıca yüksek büyüme fırsatlarını yakalamak için birçok teknoloji alanında yatırımlarımızı önceliklendirdik. Bağlı aygıtlar pazarında, Milestone platformunun en yüksek sayıda bağlı aygıtı bir araya getirmesine olanak tanıyan yatırımlar yaptık. Şu anda 7000’den fazla aygıt türünü destekliyoruz. Uzun zaman önce video işlemciyi CPU’dan GPU’ya geçirdik ve akıllı cihazlardan gelen yeni bilgileri yakalamak için bir meta veri motoru geliştirdik.”

    Akıllı Sistemler pazarında, derin öğrenmeyi destekleyen, süreçleri ve işlemleri otomatikleştiren teknolojilere yatırım yaptıklarını söyleyen Özgür Uygur, birçok işlemi geliştirmek için AI’yı kullanma fırsatlarını gördüklerini de sözlerine ekledi. Geçtiğimiz dönemde akıllı şehirler için gelişmiş sunucular yaratmak adına Nividia ile yeni bir işbirliği yaptıklarını aktaran Uygur, şu bilgileri verdi:

    “Görsel zeka teknolojisi pazarında da büyük bir potansiyel görüyoruz. Video görüntüleme işlemlerini, yeni görsel sunum türleri ve 3D, VR ve akıllı haritalar gibi ölçeklerle zenginleştiren, görsel hesaplama teknolojilerinden yararlanma konusunda çok büyük bir potansiyel var. Gelecek görüntü ve algı merkezli iletişimde. Partnerlerimiz ve teknoloji ortaklarımızla birlikte biz orada olacağız.”

    xProtect en son sürümü ile göz doldurdu

    Pazardaki en güvenilir ve stabil video yönetim yazılımı olma özelliğiyle tanınan xProtect’in yeni sürümünde, mevcut gelişmiş özelliklere ek olarak, web client’a ses özelliği eklendi. Böylece web arayüzünde kameraların canlı ve kayıt görüntülerinde ses de dinlenebilecek. Aryıca yeni sürümde, video kalitesi ayarlama özelliği SVQR (scalable video quality recording) de kullanılabilecek.

    Kayıt sunucusundan bağımsız olarak, kayıt yapan ünite arızalansa dahi istemciler canlı görüntüyü izletmeye devam edecek. Ayrıca donanımın “quick sync” özelliği olmasa dahi Nvidia ekran kartı ile donanım hızlandırılması yapılabilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.